newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch de la Cluj isi incepe activitatea


PDF Print
A | a
E-mail
de Scheffal Eleni | Luni, 2 decembrie 2013, 15:36 webReleases | Stiinta/Cercetare

centru Cluj | Foto: webPR.ro
In luna noiembrie, Bosch a deschis oficial noul centru de cercetare si dezvoltare din Cluj. Inainte de deschiderea centrului, inginerii angajati au fost trimisi la diferite unitati de cercetare Bosch din Germania si Ungaria, unde au fost scolarizati si au fost implicati in primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare si dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german in Romania. In paralel, Bosch a inceput sa testeze si sa livreze primele produse fabricate la noua unitate de productie din Cluj, a carei deschidere oficiala va avea loc anul viitor. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, Bosch a angajat aproape toate cele 325 de persoane de care avea nevoie anul acesta pentru activitatile de cercetare si productie. Concernul german va continua procesul de angajare pentru cercetare si productie si in anul 2014.

La nivel global, cercetarea si dezvoltarea joaca un rol foarte important pentru grupul Bosch, lucru dovedit de cei peste 42.000 de cercetatori Bosch care sunt organizati intr-o retea internationala de cercetare si dezvoltare. Mai mult, anul trecut, Bosch a inregistrat 1.775 de patente la nivel global (cate 7 patente, in fiecare zi lucratoare), compania plasandu-se in topul primelor cinci companii inovatoare la nivel mondial. Investițiile in cercetare si dezvoltare ajung anual la aproximativ 9% din vanzarile totale ale grupului german.

Aspiratia majora a grupului Bosch, realizabila in cadrul echipelor internat›ionale de cercetare si dezvoltare, este aceea de a contribui la imbunatațirea calitații vieții. Pentru atingerea acestui obiectiv, Bosch si-a ales cu grija portofoliul de cercetare din Romania, astfel incat sa atinga zonele de dezvoltare cruciale in noul sau centru de cercetare.

Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistența pentru soferi, inginerii romani vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automata si fara accidente. Aceasta viziune presupune, de asemenea, activitați in domeniul sistemelor de asistenta la parcare, de franare automata si de manevrare a autovehiculelor.

Mai mult decat atat, Bosch lucreaza la soluții durabile pentru producerea si utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. In acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementeaza solutii embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind in premiera mondiala o combinatie a tehnologiei RFID, a comunicatiei Ethernet si a senzorilor de miscare non-contact pentru controlul dispozitivelor.

Pentru  asigurarea calitatii Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescuta, sunt testate in noul laborator prin probe de anduranța ale prototipurilor, in condiții de imbatranire accelerata si prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. In viitor, domeniile de activitate vor fi extinse.

Despre investitia Bosch de la Cluj

Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupa o suprafata totala de circa 38.000 de m2. Pana la sfarsitul anului 2013, 325 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. Peste 300 dintre acestia au fost deja angajati si au terminat sau isi desfasoara in prezent stagii de pregatire in centrele R&D si in fabricile Bosch din Europa. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Despre Bosch in Romania


Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si echipamente auto pentru piata de aftermarket. Incepand cu anul 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnica liniara, care a fost extinsa in 2013 cu o noua fabrica destinata industriei auto. Incepand cu anul 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In 2013, o noua unitate de productie si dezvoltare destinata industriei auto si-a inceput activitatea la Cluj.

La inceputul anului 2013, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 1.400 de persoane. Extinderea activitatilor locale de productie si dezvoltare va contribui la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

Contact pentru jurnalisti:

Eleni Scheffal                                   

Telefon: (021) 4057529
  280 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings