newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Romanul Fidel Chirtes a intrat in finala competitiei GE de proiectare deschisa pentru imprimare 3D


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Vineri, 20 septembrie 2013, 13:39 webReleases | Stiinta/Cercetare

General Electric (NYSE: GE) a dezvaluit cei 10 finalisti ai Etapei I si o serie de castigatori de mentiuni speciale in Competitia de proiecte pentru imprimare 3D: reproiectarea unui suport pentru motoare de avion. In cadrul competitiei au fost invitati antreprenori, companii si institutii sa inscrie idei pentru reproiectarea unui  suport de motoare de avion, folosind imprimarea 3D. Componenta critica a motoarelor de avion, suporturile sustin greutatea motorului pe durata manipularii si trebuie sa reziste la vibratii puternice in timpul zborului.


Tehnologia aditiva permite reducerea greutatii unui singur motor de avion cu 455 de kg si obtinerea de economii de combustibil consistente. Competitia de proiecte imbina avantajele tehnologiei de productie prin aditivare cu cele ale deschiderii inovarii, urmarind sa identifice solutii de design care nu numai sa reduca greutatea suportului ci si sa ii imbunatateasca rezistenta si performantele.

 

Mark Little, Vicepresedinte Senior si Director Tehnologic, Centrul de Cercetare Globala GE, a declarat: „Intram intr-o noua era a productiei industriale, care exploateaza avantajele demonstrate ale comunitatilor deschise de inovare. Fabricatia aditiva permite GE ca, alaturi de comunitatea producatorilor, sa depaseasca granitele tehnologiei traditionale. Finalistii au demonstrat rezultatele care pot fi obtinute prin insusirea acestui model deschis, bazat pe colaborare”.

 

Unul dintre finalisti, Fidel Chirtes, provine din Romania. El a proiectat doua tipuri de suporturi, care permit reducerea greutatii piesei cu pana la 80%.

 

Ceilalti finalisti sunt: Gyula Ármin Fendrik si Mandli Peter (Ungaria), Thomas Johansson, Ph.D (Suedia), Sebastien Vavassori (Marea Britanie), Piotr Mikulski (Polonia), Nic Adams (Australia), M Arie Kurniawan (Indonezia), Andreas Anedda (Italia).

 

Pe langa finalisti, au primit mentiuni speciale o serie de concurenti, pentru creativitatea in proiectarea anumitor elemente, incluzand folosirea unot tehnici speciale de design si optimizare a topografierii. Urmatorii concurenti au primit mentiuni speciale pentru proiecte:

 

  • Sean Morrissey si Charlie Pyott din Statele Unite.
  • Andriy Banadyga din Marea Britanie.
  • Hubert Baumgartner, din Austria.
  • Tim Titus din Coreea.

 

"Competitia GE a fost una dintre cele mai reusite competitii in ceea ce priveste numarul concurentilor, complexitatea tehnica a proiectelor inscrise si calitatea rezultatelor", a declarat Hardi Meybaum, CEO al GrabCAD. "€žA fost o placere sa urmarim comunitatea in demersul ei de valorificare a avantajelor fabricatiei aditive intr-o aplicatie atat de complexa".

 

Competitia de proiecte pentru imprimare 3D, lansata in luna iunie 2013, a atras un numar record de proiecte inscrise, prin platforma GrabCAD. Fiecare finalist al primei Etape va primi 1.000 USD si va intra in Etapa II a competitiei, etapa in care proiectele lor pentru suportul de motor de avion vor fi fabricate folosind tehnici aditive si vor fi supuse testelor de rezistenta de catre GE.

 

Cea de-a doua etapa a competitiei va avea loc intre 17 septembrie si 15 noiembrie, iar primele opt proiecte vor fi recompensate dintr-un fond de premii de 20.000 USD.

 

Aceasta competitie si interesul manifestat de GE pentru fabricatia aditiva fac parte din angajamentul constant al companiei fata de noua revolutie industriala – fabricatia avansata. GE este cel mai mare utilizator de tehnologii aditive pentru metale din lume si detine o unitate completa de fabricatie aditiva in Cincinnati, Ohio, precum si o echipa globala de 600 de ingineri in 21 de centre.

 

Mai multe informatii despre Competitia de proiecte pentru imprimare 3D sunt disponibile la adresa: http://grabcad.com/challenges/ge-jet-engine-bracket-challenge. Mai multe informatii despre fabricatia aditiva sunt disponibile la adresa: http://www.ge.com/stories/additive-manufacturing.


Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor. Merge dincolo de imaginatie. Are intiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.


Despre GE Global Research

GE Global Research este centrul de dezvoltare tehnologica pentru toate diviziile GE. Oamenii de stiinta si inginerii nostri redefinesc posibilul, sustin cresterea diviziilor si gasesc raspunsuri la unele dintre cele mai stringente probleme ale lumii.

Inovam 24 de ore pe zi in centrele din Niskayuna, New York; San Ramon, California; Ann Arbor, Michigan; Bangalore, India; Shanghai, China; Munchen, Germania si Rio de Janeiro, Brazilia. Vizitati GE Global Research pe web la adresa www.ge.com/research. Luati legatura cu tehnologii nostri la adresele http://edisonsdesk.com si http://twitter.com/edisonsdesk.


GrabCAD

GrabCAD este principala organizatie de proiectare deschisa care ajuta inginerii sa introduca mai repede produsele pe piata prin conectarea oamenilor, continutului si tehnologiei. GrabCAD Workbench permite inginerilor sa partajeze mai usor fisierele, sa colaboreze cu partenerii si sa finalizeze proiectele la timp, in timp ce GrabCAD Community accelereaza procesul de proiectare prin valorificarea cunostintelor si resurselor celei mai mari surse de continut CAD si inteligenta tehnologica din lume. Infiintata in 2010, compania este sustinuta de Matrix Partners si Charles River Ventures si isi are sediul in Cambridge, MA, cu birouri de dezvoltare in Estonia si Marea Britanie. Pentru informatii suplimentare, accesati adresa http://grabCAD.com/.

  435 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings