newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Disaster Recovery, simplu de realizat prin GENESYS DISTRIBUTIE


PDF Print
A | a
E-mail
de GENESYS DISTRIBUTIE | Miercuri, 27 martie 2013, 16:46 webReleases | Stiinta/Cercetare

Business Continuity | Foto: webPR.ro
Atunci cand mentionam de Disaster Recovery - recuperarea dupa producerea unui dezastru - imaginea mentala pentru multi este aceea a unui potop apocaliptic sau a altor dezastre naturale. Realitatea este destul de diferita. Exista o gama larga de dereglari care pot pune in pericol integritatea si functionarea unui centru de date si a infrastructurii aferente.

Cele mai frecvente cauze de nefunctionare a unui centru de date includ defectiuni ale UPS-urilor, erori cauzate de angajati, defectiuni ale echipamentelor de aer conditionat si ale intrerupatoarelor. Aici putem mentiona:
  • Un server de aplicatii mission-critical are o defectiune catastrofala, intrerupand astfel derularea operatiunilor pentru o perioada indelungata.
  • O cadere de retea aduce compania in imposibilitatea de a comunica cu exteriorul.
  • Distrugerea intentionata a datelor de catre un angajat sau un sabotaj.
  • Intreruperi ale energiei electrice sau supratensiuni care limiteaza accesul la echipamentele critice.

Reduceti marja de siguranta ... fara risc

In calitate de profesionisti ai centrelor de date, sunteti foarte constienti de cresterea costurilor cu energia iar acestea se multiplica atunci cand vorbim despre Disaster Recovery realizat la distanta. Fara monitorizare in timp real a consumului de energie, va puteti baza doar pe o masurare aproximativa pentru a determina ce nivel de redundanta va este necesar pentru echipamentele din centrul de date. Acest lucru inseamna ca de obicei trebuie sa aveti in vedere o marja de siguranta in ceea ce priveste puterea consumata, care se bazeaza pe un nivel maxim de consum. Evident, din motive de cost puteti reduce marja de siguranta, dar cu riscul ca astfel sa miscorati disponibilitatea echipamentelor - fapt pe care incercati sa il evitati. Aceasta decizie nu trebuie sa fie insa neaparat o situatie fara iesire.

Puteti sa va planificati mai bine consumul de energie prin utilizarea unei aplicatii software sofisticate dar foarte simplu de utilizat realizand o contorizare in timp real prin unitati PDU inteligente, care va vor furniza toate informatiile de care aveti nevoie in ceea ce priveste dimensionarea corecta a consumului unui centru de date. Acestea va permit sa va planificati mai bine incarcarea si capacitatea aferenta centrului de date pentru a uniformiza cat mai mult posibil curba de putere consumata astfel incat sa diminuati nivelul de redundanta pentru a obtine in final reducerea costurilor. De obicei, consumul centrului de date principal este considerat drept nivel de referinta pentru cerintele de putere din cadrul planului de Distaster Recovery. Intrucat managementul consumului de energie este utilizat si pentru prevenirea suprasarcinilor, aceasta solutie reprezinta cu siguranta un "must have" intr-o solutie de Disaster Recovery - pentru ca o cadere a solutiei de Disaster Recovery ar insemna un adevarat dezastru.

Avand viziunea holistica asupra energiei consumate ca fiind doar un element de care aveti nevoie pentru a planifica, gestiona si controla solutia de Disaster Recovery, managementul si controlul acesteia va fi integrat in acelasi sistem de control pe care il utilizati pentru a gestiona si accesa toate celalelte echipamente din cadrul centrului de date.

Brosura "Disaster Recovery, simplu de realizat" este o lectura placuta care va aduce informatii utile in ceea ce priveste cele mai bune practici de pus in aplicare in cazul aparitiei unui dezastru in centrul de date, indiferent de dimensiunea organizatiei.

Oferta de solutii AVOCENT este disponibila prin GENESYS DISTRIBUTIE, unic distribuitor autorizat in Romania. Pentru informatii si comenzi ne puteti contacta prin e-mail la sales@genesys.ro sau telefonic la: 021/242 05 42.
  401 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by