newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Studiu Acumen Integrat: "€Balanced Scorecard in Romania 2013"


PDF Print
A | a
E-mail
de Gabriela Grosu | Luni, 25 martie 2013, 15:43 webReleases | Stiinta/Cercetare

studiu-bsc-2013 | Foto: webPR.ro
Folosirea Balanced Scorecard a aratat in ultimii ani o dezvoltare activa. De la instrument de planificare strategica, Balanced Scorecard a castigat popularitate devenind o solutie de atingere a echilibrului intre strategie si activitatea la nivel operational, o strategie de management care ofera conducerii si angajatilor perspectiva de ansamblu si intelegerea obiectivelor si a rolurilor organizationale, un suport pentru managementul performantei.

Astfel de evolutie poate fi observata in companiile din toata lumea -“ dar unde se mai situeaza Balanced Scorecard in Romania?


Deoarece se doreste obtinerea unei imagini acurate referitoare la nivelul la care se afla Balanced Scorecard in Romania, in desfasurarea studiului se iau in considerare atat organizatii cu profil romanesc, cat si multinationale cu operatiuni in Romania. Varietatea raspunsurilor intre aceste organizatii permite si o comparare a intelegerii si abordarii in practica a BSC. Intrebarile sunt adresate reprezentantilor de la toate nivelurile organizationale: directori generali, manageri operationali si de resurse umane, lideri de echipa, angajati, consultanti.

Studiul se desfasoara in perioada martie -“ iunie 2013, rezultatele vor fi analizate, interpretate si publicate in vara 2013.

Colectarea datelor se realizeaza prin intermediul chestionarului online, disponibil spre completare publicului larg la adresa: http://www.surveymonkey.com/s/BSCnRO2013.

Toti respondentii beneficiaza de resurse complementare in managementul performantei, printre care revista Performance Management 2012 si Top 10 KPIs of 2011-2012.

Despre prima editie

Prima editie a studiului Balanced Scorecard in Romania s-a derulat in anul 2010, in perioada noiembrie 2010 -“ aprilie 2011, iar rezultatele au fost publicate in mai 2011. Concluziile sunt disponibile pe pagina: http://bit.ly/ID5M0H.

Rezultatele studiului Balanced Scorecard in Romania 2010 au aratat urmatoarele:

- Motivul principal pentru care respondentii recomanda utilizarea BSC se refera la masurarea, monitorizarea si imbunatatirea performantei organizatiei, iar cel secundar la dezvoltarea strategiei.
- Directorul general este promotorul intern al BSC in organizatie, fiind urmat de managerul de strategie si de directorul de HR.
- Cele mai frecvente moduri de utilizare a Balanced Scorecard in organizatii sunt monitorizarea implementarii strategiei organizatiei, alinierea sistemului de management al performantei si rapoartea performantei in activitatile zilnice.
- Lista de indicatori de performanta grupati in perspective este cea mai des folositain corelatie cu Balanced Scorecard;
- Perspectivele Balanced Scorecard sunt folosite in organizatie in proportii diferite: 81,3% dintre respondenti au amintit perspectiva Procese Interne,  71,9% -“ perspectiva Financiara, 62,5% perspectiva Clienti si 59,4% -“ perspectiva Oameni, invatare, inovatie si crestere.
- Lipsa cunostintelor in domeniu, intelegerea beneficiilor si necesarul de timp alocat folosirii sunt cele mai frecvente obstacole intalnite in folosirea Balanced Scorecard in organizatie, iar comunicarea obiectivelor si sprijinul din partea directorului general sunt factori cheie de succes.

Alte evenimente de interes in domeniu:

1. 11-13 aprilie - Forumul Strategie si Balanced Scorecard in Romania 2013
2.  27-28 mai - curs deschis Implementarea si utilizarea unui sistem de management al performantei bazat pe Balanced Scorecard

 Despre Acumen Integrat

Acumen Integrat este companie romaneasca de cercetare si consultanta, specializata in oferirea de solutii in managementul performantei la nivel strategic, operational si individual. Serviciile oferite cuprind implementarea de sisteme de management al performantei, audit de performanta, optimizarea folosirii indicatorilor de performanta, instruire profesionala si management de proiect. Compania opereaza www.IndicatoridePerformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din Romania specializata in masurarea si managementul performantei.

Contact:
Gabriela Grosu, Coordonator Marketing si Comunicare
Acumen Integrat
T: 0264 414 360
E: Gabriela.Grosu@acumen.ro
W: www.indicatorideperformanta.ro
  434 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings