newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Roche desemnata, pentru al patrulea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, in Dow Jones Sustainability Index


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 17 septembrie 2012, 18:09 webReleases | Stiinta/Cercetare

Roche a  fost desemnata, pentru al patrulea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, la nivel global, in clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Indexurile DJSI World si DJSI European urmaresc performatele celor mai sustenabile companii care deruleaza proiecte de dezvoltare pe termen lung, din punct de vedere economic, social si al protectiei mediului. Aceste indexuri servesc drept repere pentru investitori, care integrează criteriile de durabilitate in portofoliile lor.

“Pozitionarea Roche drept o companie farmaceutica sustenabila confirma eforturile noastre continue de a ne dezvolta afacerile in beneficiul tuturor partilor interesate. Roche este implicata in viata comunitatii si dezvolta proiecte impreuna cu pacienti si autoritati intr-un mod care sa aduca valoare tuturor partenerilor nostri.” a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Proiectele Roche din domeniul dezvoltarii sustenabile care au avut o pondere importanta in evaluarea DJSI au inclus serviciile medicale inovatoare si abordarea personalizata a ingrijirilor de sanatate, care pot eficientiza domeniul medical si pot imbunatati calitatea vietii pacientilor. La acestea s-au adaugat programele Roche de dezvoltare a viitorilor lideri si de respectare a drepturilor omului, alaturi de programul pilot de diferentiere a preturilor in tarile in curs de dezvoltare cu scopul de a extinde accesul pacientilor la produsele companiei.

Despre Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI)


DJSI reprezinta cel mai raspandit sistem global de urmarire a modului prin care companiile deruleaza proiecte de responsabilitate sociala, economica si de protejare a mediului inconjurator. DJS World Index urmareste performantele primelor 10% din cele mai mari 2500 companii din Dow Jones Global Total Stock Market Index, in timp ce DJS Europe Index urmareste performantele primelor 20% din cele mai mari 600 de companii din Europa, din topul companiilor care deruleaza proiecte de dezvoltare sustenabila. Admiterea in clasamentul DJSI World si DJSI Europe se face anual, numai dupa o evaluare amanuntita a performantelor economice, sociale si de mediu de catre Sustainable Asset Management (SAM), un grup de specialisti in investitii axat exclusiv pe investitiile sustenabile. Acestia evalueaza practicile manageriale cum sunt guvernanta corporativa, practicile de resurse umane, relatia cu clientii, implicarea partenerilor si calitatea rapoartelor de mediu alaturi de elementele specifice domeniului de activitate precum strategiile de accesare a terapiilor si inovatia in cercetare si dezvoltare. Roche a fost inclusa in clasamentul DJSI World and Europe in 2004 si a fost denumita Supersector Leader in domeniul ingrijirilor de sanatate in anul 2009, 2010 si 2011.

Despre Roche


Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2011, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 8 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2011, Grupul Roche a raportat vanzari de 42,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.
  374 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings