newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Inovarea durabila, pilon fundamental al dezvoltarii socio-economice a Romaniei


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 20 martie 2012, 12:34 webReleases | Stiinta/Cercetare

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica are onoarea sa va invite la o discutie despre inovare ca motor al progresului economic si social. Evenimentul dezbatere va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas 2, miercuri, 21 martie 2012 si este prima conferinta din Romania avand ca tema dezvoltarea durabila prin inovare.

Alaturi de moderatorul Gabriel Giurgiu vor incerca sa dea raspunsuri la principalele aspecte legate de inovarea durabila membri ai administratiei centrale si ai structurilor administrative locale, reprezentanti ai universitatilor si institutelor de cercetare, precum si ai mediului de afaceri romanesc. Printre vorbitori se vor numara dl. Dragos Ciuparu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), dna. Andreea Paul Vass, Consilier de stat al Primului Ministru, dl. Anton Anton, prorector al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, dl. Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, dl. Sorin Ionita, Analist de politici publice, dl. Florin Talpes, Presedinte al Consiliului National pentru Cercetare si Inovare si multi altii.

Aceasta dezbatere are loc in contextul provocarilor nationale ca urmare a adoptarii documentului programatic la nivel european "Europa 2020 - O Uniune a Inovarii". Unul dintre aspectele principale abordate este de a crea a strategie pe termen lung care sa faciliteze adoptarea inovarii in structurile administratiei publice, ale institutiilor de cercetare si ale mediului de afaceri. Un al doilea pilon al discutiei va problematiza modalitatile de obtinere a finantarii sustenabile, dedicate cercetarii si dezvoltarii institutionale. Participantii vor incerca sa gaseasca solutii concrete pentru ca ideile inovative romanesti sa poata fi transformate in produse si servicii care sa determine crestere, competitivitate si locuri de munca in Romania. De asemenea, se va aduce in dezbatere oportunitatea dezvoltarii de parteneriate intre ANCS, OSIM si Agentiile de Dezvoltare Regionale care sa conduca la cresterea numarului de brevete, marci si design depuse la organisme internationale sau comunitare, aspect care in prezent este deficitar ale Romaniei in competitia inovarii in UE.

In plus, reprezentanti ai administratiei publice vor prezenta exemple de inovare din regiunile pe care le reprezinta si se vor angaja in discutii interactive cu participantii prezenti in sala.

Evenimentul face parte din proiectul "Dezvoltarea capacitatii ANCS de elaborare a politicilor publice in domeniul inovarii si al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile", cod SMIS 24120, implementat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica si este prima initiativa din Romania destinata crearii de politici publice de inovare durabila pentru economie, societate si mediu. In cadrul proiectului, ANCS isi propune sa introduca inovarea durabila pe agenda factorilor decizionali din administratia publica centrala si locala, prin intermediul acestuia.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative" (PO DCA) 2007-2013.

Adresa Web : http://www.romaniainoveaza.ro/Inovare_Durabila.html

 Citeste mai multe despre     |   | 
  986 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings