newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: GE si Carbon Trust vor sa accelereze ritmul de crestere al sectorului tehnologiilor curate in Europa


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Miercuri, 29 februarie 2012, 17:04 webReleases | Stiinta/Cercetare

GE si Carbon Trust au anuntat un nou parteneriat pan-european menit sa accelereze dezvoltarea sectorului tehnologiilor curate in Europa in contextul unor dovezi tot mai clare a faptului ca regiunea face eforturi sa tina pasul cu alte zone ale lumii in acest sector critic.

Etapa initiala de 18 luni a parteneriatului presupune un fond in valoare de 5 milioane USD pentru incubarea companiilor care vizeaza noile tehnologii cu emisii scazute de carbon din domeniul aplicatiilor in infrastructura. Carbon Trust si GE vor colabora in vederea identificarii si evaluarii companiilor aflate la inceput, apoi vor incuba si vor investi in cele care prezinta cel mai mare potential. Parteneriatul face parte din Competitia ecomagination GE in valoare de 200 milioane USD, o initiativa globala deschisa inovatiilor alaturi de parteneri cu capital mixt care s-a lansat in 2010 cu scopul de a identifica si finanta cele mai bune idei din domeniul tehnologiei curate. Pana in prezent, GE si partenerii sai au angajat 134 milioane USD in investitii si parteneriate comerciale cu companii recent infiintate la nivel global.

Conform recentului Barometru al Inovatiei realizat de GE, care a cuprins 2.800 de companii de pe 22 de piete la nivel global, majoritatea companiilor britanice incluse in sondaj au considerat ca inovatia este un factor fundamental pentru bunastarea viitoare a Marii Britanii  economica, dar si sociala  dar ca nu exista suficienti factori determinanti care sa o promoveze si sa o incurajeze. 

Rezultatele au demonstrat clar ca in opinia companiilor britanice, colaborarea este un element cheie al cresterii viitoare. 84% din companiile britanice cred ca incheierea unor parteneriate si colaborari cu o serie de jucatori  inclusiv autoritati publice, companii mari, IMM-uri si persoane fizice  reprezinta cheia succesului in inovatie. Aproape 9 din 10 companii britanice sustin si ca IMM-urile si antreprenorii individuali pot fi la fel de inovatori ca marile companii, reafirmând nevoia de fonduri pentru investitii initiale si sprijin pentru inovatiile si ideile locale.

Directorul Executiv  al Carbon Trust, Tom Delay, a declarat:

Sectorul tehnologiilor curate este capabil sa devina un puternic factor determinant al cresterii in Europa, având in vedere capacitatea solida de cercetare si experienta in acest domeniu. Exista insa tot mai multe dovezi care ne arata ca alte zone ale lumii tin pasul cu aceasta regiune si chiar o depasesc. Aceasta initiativa captivanta va accelera procesul de comercializare al celor mai promitatoare companii de tehnologii curate din Europa.


In ultimii cinci ani, Europa a pierdut pozitia de lider global in energie curata in fata altor regiuni ale lumii. Conform unui recent raport Bloomberg New Energy Finance*, investitiile in energie curata din Europa reprezentau 42% din investitiile globale in 2007, fata de numai 25% in prezent. In aceeasi perioada, Asia Oceania aproape si-a dublat ponderea in investitiile globale.

Analiza activitatii de investitii de capital mixt din T4 2011 realizata de Cleantech Group arata ca America de Nord a reprezentat aproape doua treimi din totalul investitiilor de capital mixt in sectorul de tehnologii curate in aceasta perioada, Europa si Asia Pacific reprezentând doar 19%, respectiv 18%.

Directorul Executiv GE pentru Marea Britanie, Mark Elborne, a precizat:

GE s-a numarat printre primele companii globale care a stabilit o strategie care respecta mediul, dar si afacerile, prin initiativa ecomagination de mare succes. Ne axam tot mai mult pe identificarea de noi companii, tehnologii si talente umane in acest domeniu. GE este constienta de avantajul economic, dar si de potentialul acestor noi tehnologii de a asigura o crestere economica generala si imbunatatirea randamentului resurselor.

Note pentru redactori:
Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor. Merge dincolo de imaginatie. Are initiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

Despre Carbon Trust:

Carbon Trust este o companie non-profit cu misiunea de a accelera trecerea la o economie cu emisii scazute de carbon, oferind sprijin specializat sectorului public si privat pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon, economisirea energie si comercializarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon. Prin promovarea activitatii care vizeaza scaderea emisiilor de carbon, contribuim la atingerea principalelor obiective ale Marii Britanii privind scaderea emisiilor de carbon, dezvoltarea companiilor de tehnologii cu emisii reduse de carbon, cresterea securitatii si a numarului de locuri de munca aferente.

 In prezent, contribuim la reducerea emisiilor de carbon prin:

Consultanta specializata si finantare care ajuta organizatiile sa isi reduca emisiile de carbon

Stabilirea standardelor pentru reducerea emisiilor de carbon

 Reducem potentiale emisii de carbon pe viitor prin

Deschiderea pietelor pentru tehnologii cu emisii scazute de carbon

Promovarea colaborarilor in industrie in vederea comercializarii tehnologiilor

Investitii in companii de tehnologii cu emisii reduse de carbon recent infiintate

Referinte:

*Raportul Bloomberg New Energy Finance Tendinte globale ale investitiilor in energie regenerabila in 2011.  Puteti gasi raportul aici.
  298 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings