newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Rezultate cercetare ICPE-CA 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Vineri, 16 decembrie 2011, 11:24 webReleases | Stiinta/Cercetare

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.

INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.

Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA incheie anul 2011 cu rezultate deosebite, corelate cu obiectivele si strategia sa.

Pentru cresterea vizibilitatii rezultatelor de cercetare, pe tot parcursul anului, institutul a participat la targuri si expozitii nationale si internationale ca Salonul Cercetarii- Bucuresti si Brasov, Agromec- Alexandria, Hannover Messe, Parlamentul European- Bruxelles, la saloane de inventii precum iENA, Inventika si Geneva.

In acest cadru, valoarea produselor si inventiilor institutului a fost evidentiata prin obtinerea a numeroase premii si medalii. Amintim aici 3 medalii de aur, 4 de argint, 1 de bronz, 6 diplome de excelenta din partea MECTS- Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si, nu in ultimul rand, 2 premii AGIR 2010 pentru domeniile "Ingineria materialelor" si "Ingineria mediului".

Pentru certificarea rezultatelor sale, institutul a obtinut in decursul anului 6 brevete de inventii si a depus alte 23 de cereri.

De asemenea, pentru a aduce aportul cercetarii-dezvoltarii la dezvoltarea mediului economic, institutul a finalizat transferuri tehnologice cu impact asupra mediului inconjurator, social si economic.

Prin intermediul acestor realizari, ICPE-CA isi atinge constant obiectivele strategice,  dezvoltand, in domeniul ingineriei electrice,  progresul bazat pe cunoastere.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  432 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings