newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Cloud GIS la Summit-ul Eye on Earth - Platforma Esri ofera suport pentru solutionarea problemelor de mediu


PDF Print
A | a
E-mail
de B.C. | Luni, 12 decembrie 2011, 11:18 webReleases | Stiinta/Cercetare

Eye on Earth | Foto: Esri
Timp de patru zile Summit-ul Eye on Earth (12 - 15 Decembrie 2011, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite) va aborda subiecte de o importanta cruciala pentru mediu si societate. Ultima zi a Summit-ului va fi alocata concluziilor, initiativelor speciale si Declaratiei catre Rio +20.  Printre invitatii speciali la acest Summit se numara fostul Presedinte la Statelor Unite, Bill Clinton, Presedintele Esri, Jack Dangermond si  Directorul Agentiei Europene de Mediu (EEA - European Environment Agency), Jacquelyn McGlade.

In cadrul Summit-ului Eye on Earth, Esri va descrie modul in care conceptul Cloud GIS se pozitioneaza in vederea crearii unei platforme geospatiale internationale ce are ca scop distribuirea datelor de mediu si conturarea solutiilor pentru problemele de actuale de mediu.  Fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, impreuna cu presedintele Esri, Jack Dangermond si directorul Agentiei Europene de Mediu (European Environment Agency-EEA) Jacquelyn McGlade, se vor alatura unor personalitati de renume pentru a prezenta importanta accesului la datele geospatiale, pentru colaborare internationala  si pentru luarea deciziilor.

Reteaua Eye on Earth va fi prezentata in cadrul Summit-ului de la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, in perioada 12-15 Decembrie 2011. Acest Sistem de Management al Continutului, similar ArcGIS Online a fost dezvoltat de Esri in colaborare cu Microsoft si EEA bazandu-se pe tehnologia Cloud.

Reteaua Eye on Earth ofera noi instrumente  pentru crearea de harti, ofera accesul la mii de harti si seturi de date spatiale si permite gestionarea continutului geospatial. Continutul Eye on Earth poate fi utilizat pentru a distribui informatii geospatiale in cadrul unor grupuri de lucru, publicului larg sau poate fi utilizat in mod privat.

Guvernele, Organizatiile de Cercetare, ONG-urile cat si publicul larg pot folosi reteaua Eye on Earth pentru a colabora in vederea intelegerii unor probleme de mediu, pentru dezvoltarea unor metode si politici, pentru a trece la actiuni. In plus, aceasta initiativa ofera un punct de plecare pentru crearea de platforme de mediu similare si pentru alte Organizatii Guvernamentale Nationale.

Presedintele Esri, Jack Dangermond afirma "Oamenilor le pasa de mediul inconjurator, dar ei pot fi dezorientati si nu stiu cum sa actioneze pentru a aduce schimbari. Oferind acces publicului la informatii despre mediul inconjurator, reteaua Eye on Earth va deveni un catalizator pentru discutii. Credem ca pe aceasta cale oamenii au sansa sa inteleaga mai bine problemele de mediu si sa se implice in solutionarea acestora".

Tehnologia ArcGIS Online furnizata de Esri, impreuna cu Windows Azure si Microsoft SQL Azure, permit Agentiei Europene de Mediu sa gazduiasca si sa intretina Platforma, sa creeze baze de date si sisteme de management a proceselor de business si sa integreze constrangerile de securitate. Aplicatiile web GIS permit grupurilor de utilizatori sa creeze si sa distribuie servicii de harta, sa efectueze analize si sa publice informatiile geospatiale.

In pavilionul Summit-ului, expertii vor demonstra capabilitatile aplicatiei Eye on Earth sub aspectul implicarii cetatenilor in solutionarea problemelor mediului inconjurator.

Despre Esri

Inca din anul 1969, Esri a oferit clientilor din intreaga lume posibilitatea de a gandi si de a planifica geografic. Lider de piata tehnologiei GIS, software-ul Esri este utilizat in mai mult de 300,000 de organizatii din lumea intreaga, inclusiv in cele mai mari 200 de orase din Statele Unite, in majoritatea Guvernelor Nationale, in mai mult de doua treimi din companiile aflate in topul Fortune 500 si an peste 7,000 de Colegii si Unversitati.

Aplicatiile Esri ruleaza pe calculatoare desktop intr-un numar de peste 1 milion, si pe mii de servere, oferind suport pentru cartografierea lumii si pentru analize spatiale. Esri este singurul furnizor GIS care ofera solutii tehnice complete GIS pentru Desktop, Server, Aplicatii Mobile si Platforme de Internet. Aflati mai multe la http://esri.com/news.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  2208 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Implicare comunitate (Luni, 12 decembrie 2011, 12:59)

  Ionut [anonim]

  Foarte interesant, sper ca comunitatea sa se implice in raportari zilnice si factorii de decizie sa inceapa sa ia masuri
 • +1 (1 vot)    
  Alo, se aude la Guvern? (Luni, 12 decembrie 2011, 13:30)

  Paul [anonim]

  Uite o aplicatie pe care autoritatile ar trebui s-o fi facut sau macar, acum, sa o foloseasca.

  Pe cat punem pariu ca nimanui de prin ministere n-o sa i se aprinda vreun beculet si sa o foloseasca?

  De ce sa se complice cineva? Nu e mai usor cu site-uri antice, neactualizate si fara vrep informatie relevanta? Ce ne trebuie noua harti? Vreti harti, luati-va atlase sau poate "almanahe".
 • 0 (0 voturi)    
  giscloud (Luni, 12 decembrie 2011, 14:07)

  dragos [anonim]

  vedeti si pe
  http://www.giscloud.com/
  • 0 (0 voturi)    
   aplicatie GIS (Luni, 12 decembrie 2011, 15:07)

   Petre [anonim] i-a raspuns lui dragos

   ce sa vedem? :) in articol este vorba de o Platforma a Agentiei Europene de Mediu ce utilizeaza Cloud GIS pentru distribuirea datelor de mediu. cine are timp poate "vedea "ce doreste mai greu este cand este de facut ceva
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings