newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria"


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Joi, 8 decembrie 2011, 12:29 webReleases | Stiinta/Cercetare

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala ECOIND, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare - COMOTI, Universitatea "Angel Kanchev" Ruse si Asociatia Municipalitatilor Dunarene, Belene, Bulgaria, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare  in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria".

Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, "Granite comune. Solutii comune", si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Autoritatea contractanta din Romania este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Bucuresti, strada Apolodor numarul 17.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand din 8 iulie 2011 pana in 8 ianuarie 2013.  Valoarea totala a proiectului este de 983.908,67 euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului roman si bulgar este in valoare de 127.908,12 euro, iar contributia proprie a partenerilor este in valoare de  21.479,21 euro.

Grupul tinta vizeaza autoritati publice locale, consilii municipale si prefecturi, structuri de interventie rapida si agentii de mediu din intreaga zona transfrontaliera.

Obiectivele proiectului prevad:

dezvoltarea capacitatii de planificare a interventiei comune pe baza evaluarilor asupra riscurilor generate de poluarea industriala, realizarea unui proiect de sistem de monitorizare dinamica de control si de avertizare cu privire la riscurile tehnologice;
cresterea capacitatii institutionale a administratiei publice locale si a comunitatii de afaceri, in scopul de a preveni si de a reactiona in caz de poluare industriala;
dezvoltarea capacitatii administratiei publice locale de prevenire si reactie in cazul poluarii industriale;
cresterea gradului de constientizare a populatiei, administratiei publice locale si a intreprinderilor cu privire la riscurile de poluare industriala.

Principalele activitati sunt:
  • elaborarea studiului cu privire la identificarea riscurilor poluarii industriale;
  • proceduri de interventie pentru poluarea apei/aerului in cazul aparitiei unei poluari industriale;
  • proiect Sistem Integrat de Monitorizare Dinamica pentru poluarea aerului/apei si pentru alertarea si modul de reactie in cazul poluarii accidentale;
  • plan de interventie in cazul poluarii industriale, activitati de popularizare a sistemului pentru organismele administratiei publice locale din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria.
Detalii suplimentare se pot obtine la sediul ICPE-CA, Bucuresti, Splaiul Unirii 313, sector 3, e-mail: office[at]icpe-ca.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 
  380 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings