newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Participati la Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 15 septembrie 2011, 15:44 webReleases | Stiinta/Cercetare

World Space Week Logo | Foto: webPR.ro
Agentia Spatiala Romana, coordonatorul national al activitatilor din domeniul spatial, invită toti iubitorii spatiului sa isi aduca contributia la desfasurarea editiei din acest an a Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic.

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este o sarbatoare internationala a stiintei si tehnologiei, si a contributiilor acestora la imbunatatirea conditiei umane. Adunarea Generala a ONU a declarat, in anul 1999, ca acest eveniment sa aiba loc in fiecare  an intre 4-10 Octombrie, sarbatorind astfel lansarea, pe 4 Octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorarii spatiului cosmic si semnarea, la 10 Octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitatile statelor in explorarea pasnica a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti.

Editia din anul acesta a Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic are ca tema "50 de ani de zbor spatial cu echipaj uman", fiind dedicata in primul rand profesorilor, elevilor si studentilor. Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este, insa, deschisa participarii tuturor. Institutii publice, firme, muzee, organizatii non-profit, cadre didactice, chiar si persoane fizice pot organiza evenimente pentru a sarbatori spatiul.

In anul 2010, au avut loc peste 140 de evenimente in jumatate din judetele Romaniei, plasand tara noastra pe primul loc in lume. Alaturi de Romania, alte 62 de tari din intreaga lume au participat la aceasta sarbatoare,  cu un total de 585 de evenimente la nivel mondial pentru anul 2010. Cele 142 de evenimente gazduite de tara noastra si coordonate de catre Agentia Spatiala Romana reprezintă un sfert din totalul evenimentelor la nivel mondial, facand din Romania liderul indisputabil al acestei editii. De la mic la mare, participantii romani s-au implicat in explorarea universului cu ochii mintii. Multe dintre evenimente au avut loc in mediul rural, mass-media nationala si locala  implicandu-se in promovarea acestor evenimente in randul publicului. Evenimentele au fost  diverse, de la spectacole, proiectii de filme, carnavaluri spatiale, pana la lansari de rachetomodele. Imaginatia si inventivitatea organizatorilor si participantilor s-au dovedit fara limite, iar frumusetea spatiului cosmic si entuziasmul participantilor sunt o garantie ca in Romania, o noua generatie de oameni de stiinta se afla in formare.

Si in anul 2011, romanii sunt asteptati sa contribuie la sarbatorirea Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, Agentia Spatiala Romana oferind diplome celor mai merituosi organizatori.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  555 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings