newsletter rss
HotNews.ro

Suporturi pentru biciclete - sfaturi si sugestii de utilizare


PDF Print
A | a
E-mail
de Veloteca | Joi, 4 mai 2017, 13:44 webReleases | Sport

suporturi biciclete | Foto: webPR.ro
Sezonul cald abia ce a inceput, ceea ce inseamna ca e timpul sa ne avantam cat mai des cu putinta in calatorii si vacante neplanuite. Evident, bicicletele nu le lasam acasa! Cea mai buna varianta de a le transporta este instalarea unor suporturi pentru biciclete; ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ajungi la destinatie si sa constati ca una sau mai multe dintre acestea au fost viciate. Uite cateva sfaturi ca sa te asiguri ca nu iti pui in pericol nici bicicleta, nici masina!
  • In functie de tipul de suport pentru biciclete pe care il ai, pot exista diferite probleme care sa intervina in timpul transportului. Majoritatea soferilor folosesc suporturi de biciclete montate pe portbagaj - acestea se potrivesc cu o mare varietate de masini si ofera acces usor la biciclete, chiar daca impiedica intrarea in portbagaj. Inainte de montarea acestora, asigura-te ca nu exista murdarie care sa iti zgarie vopseaua automobilului.
  • Asigura-te ca ai citit instructiunile de instalare cu atentie, astfel incat dispozitivul sa fie instalat in siguranta si sa intelegi cu exactitate cum sa folosesti curelele suportului pentru biciclete. Nu vrei sa strici vopseaua masinii din cauza cataramelor. Cand ai terminat incarcarea, verifica inca o data curelele, pentru ca acestea se pot slabi in timpul procesului.
  • Pentru a evita razuirea vopselei masinii, roteste pedala primei biciclete, astfel incat sa se sprijine de placuta de inmatriculare. Daca transporti mai multe biciclete, ar trebui sa asiguri o captuseala intre ele, pentru ca se pot lovi in timpul mersului, ceea ce inseamna ca una dintre ele sau ambele vor fi viciate.
  • Asigura-te ca bicicletele sunt situate la o inaltime destul de mare fata de sol, astfel incat daca urci pe un deal abrupt, acestea sa nu se deplaseze. De asemenea, verifica sa nu ai rotile bicicletelor pozitionate prea aproape de teava de esapament a masinii, deoarece aceasta ar putea topi cauciucurile sau plasticul si ar ruina toate accesoriile aflate in apropiere.
Alte tipuri de suporturi pentru biciclete

Suport de biciclete pe plafon


Acest tip este unul dintre cele mai utilizate de catre ciclisti - avand accesoriile potrivite,  poate fi adaptat pentru a transporta orice echipament ai dori sa iei in calatoria ta. In general, este apreciat pentru faptul ca este foarte stabil, dar si pentru ca nu te deranjeaza vizual atunci cand conduci. Daca masina ta nu este conceputa din fabrica cu anumite bare transversale sau longitudinale si puncte de fixare, va trebui sa iti construiesti singur propriul sistem de prindere. Inainte sa incepi sa il montezi, este necesar sa verifici manualul vehiculului sau sa contactezi un mecanic care sa iti spuna ce greutate suporta acoperisul masinii tale.

Suport de biciclete cu carlig


Aceste tipuri de suporturi sunt impartite in mai multe categorii, in functie de capacitatea lor de remorcare, incepand de la Clasa I (compatibile cu masinile care pot transporta pana la 800-900 kg) si sfarsind cu Clasa V (care se pot monta doar pe camioane si furgonete; acestea rezista la o greutate de pana la 8000 kg). Portiunea care iese din vehicul are o greutate maxima, reprezentand 10% din capacitatea sa de transportare. De exemplu, din moment ce un suport de biciclete cu carlig din Clasa I poate remorca pana la 900 kg, inseamna ca propria sa greutate este de 90 kg.

Pentru mai multe sfaturi in ceea ce priveste atat tipurile de suporturi de biciclete care ti se potrivesc, cat si modalitatea lor de montare, viziteaza Veloteca, magazin de biciclete din Bucuresti.
  150 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by