newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Adrian Berinde revine pe scena bucuresteana


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 4 mai 2011, 20:44 webReleases | Showbiz

afis Adrian Berinde | Foto: MHO
Adrian Berinde – pictor, muzician, regizor – revine pe scena, pentru prima data in aceasta primavara, in cadrul unui concert care se va desfasura sambata, 14 mai, in Bucuresti, in clubul Music Hall.

Insotit de cativa dintre cei mai buni muzicieni ai momentului, Adrian Berinde va recrea atmosfera de AZIL, in care “pacientii” sunt dornici sa isi asculte pornirile si incearca sa isi inteleaga sufletul.

Originalitatea actului muzical il pozitioneaza de ani de zile pe Adrian Berinde intr-un stil si perimetru de creatie unic. Avem de-a face cu o Muzica elaborata, profunda, cu un Vers consistent, cu metafora subtila si pe alocuri izbitoare.

Albumul “Azil”, ultimul lansat in ianuarie 2011, este considerat in prezent o opera muzicala moderna de cea mai inalta tinuta, care se foloseste de cel mai valoros instrument pentru a da contur si ecou: sufletul ascultatorului.

Florian Pittis spunea despre Adrian Berinde: “Ne dovedeste ca am avut dreptate cand am spus ca este un artist al Renasterii. Iata ca a pus mana pe creion pentru a scrie. Nu poate sta locului si ne arata tuturor ca am putea si noi sa nu mai stam.”

Concert Adrian Berinde, 14 mai 2011, Music Hall, Bucuresti, ora 22:00
 

Biografie Adrian Berinde:

Adrian Berinde s-a nascut pe data de 4 mai 1958, in Cluj. In 1982, se stabileste in Elvetia si se afirma in pictura, vernisand pana in prezent multiple expozitii. A fost declarat cel mai bun colorist din Elvetia. Una din lucrarile sale a fost utilizata pentru o carte postala de Centrul „Pompidou” din Paris.
 

In 1994, infiinteaza la Cluj studioul de inregistrari Taurus, alaturi de Sandy Deac si Jimmy "El Lako". In 1995, debuteaza cu albumul Absent, realizat pe versuri propri (cu exceptia piesei Amigos Poncho, pe versuri de Jean Pierre Huser). Albumul a fost declarat „Albumul anului” si a fost intens mediatizat in perioada respectiva. Discul Negru De Fum apare un an mai tarziu, iar cel de-al treilea album, Vertical, continua tematica primelor doua. Textele pieselor de pe cele trei albume, impreuna cu altele inedite, se regasesc pe discul lansat in 1998, Captiv In Inutil.

In 2000, semneaza un contract ca muzician cu celebra companie “Cirque du Soleil” (Canada). Alaturi de “Cirque du Soleil”, apare ca interpret live al rolului lui Dedalus (tatal lui Icar) in spectacolul “Varekai” produs de Cirque du Soleil. De asemenea, este protagonist al documentarului de lung metraj “Fire Within”, distribuit de catre canalul de televiziune “Bravo” in Statele Unite, Canada, Europa si Romania.

In anul 2003 apare cel de-al cincilea album semnat Adrian Berinde, Albastri Dupa Ploi.

In anul 2011 a fost lansat cel mai nou album al artistului: AZIL (MHO Music)

 Citeste mai multe despre     | 
  351 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by