newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Campionul mondial la barbecue-ului, Camillo "DonCaruso" Tomanek, transforma in realitate retetele proprii la Grill Champions Tour


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 21 martie 2011, 18:16 webReleases | Showbiz

Don Caruso | Foto: Bortun-Olteanu
Camillo "DonCaruso" Tomanek, campion de origine germana in domeniul barbecue-ului, este invitatul primei editii a "Grill Champions Tour", eveniment organizat de GrillSociety.ro in data de 25 martie.

Camillo Tomanek, cunoscut sub pseudonimul de DonCaruso, si-a inceput cariera din pasiune pentru grillling si barbecue reusind sa devina campion mondial in acest domeniu. Evolutia sa este cu atat mai interesanta cand constatam ca intreaga sa experienta s-a consolidat pas cu pas de la nivel de amator pana la statulul de profesionist al barbecue-ului.

In 2007 se alatura echipei de amatori "TB & The BBQ-Scouts". Impreuna cu acestia a participat la o serie de concursuri locale, regionale si internationale, castigand numeroase titluri precum: Campion al amatorilor de barbecue in 2008 si 2007, Campion mondial la barbecue in 2008, Campion al profesionistilor germani de barbecue in 2009. In 2010 s-a alaturat echipei olandeze, "The Barbecue Plast", alaturi de care a castigat titlul de campion al Olandei, in cadrul competitiei organizate de Asociatia Olandeza de Barbecue. 

In prezent activeaza intr-o noua echipa intitulata "European All Star BBQ Team", alaturi de iubitori si pasionati de barbecue din Germania, Olanda, Norvegia si Danemarca. Noua echipa se pregateste pentru cucerirea unui nou titlu, in cadrul Campionatului Mondial de Barbecue 2011 care va avea loc in Germania, in luna mai.

DonCaruso va surprinde auditoriul, in cadrul cooking show-ului care va avea loc pe 25 martie la Bucuresti, cu retete inedite care l-au consacrat si care i-au adus numeroase premii in palmares. Pana atunci insa va propunem sa incercati sa preparati un Burger "a la DonCaruso". Aceasta reteta este facuta publica in Romania pentru prima data si reprezinta secretul cu care echipa lui - "The Barbecue Plast" - a castigat titlul de campioana a Olandei.

Burger (reteta pentru 1 burger)

Se amesteca bine cca. 300 gr. carne de vita tocata cu 10-15 gr. unt cu o lingurita de amestec de condimente si se modeleaza ca un burger. Fiecare burger se frige intens pe fiecare parte, dupa care, se continua frigerea indirecta, la cca. 120-140 C. Campionii au gatit indirect pe grill-ul ceramic Big Green Egg (cu adaugarea in carbunii aprinsi a lemnisoarelor pentru afumare cu aroma "Jack Daniels" ¬ lemnisoarele au stat in prealabil cca. 1h intr-un bol cu apa) pana cand temperatura din mijlocul burgerului a trecut de 70 C. Apoi au pus deasupra o felie de branza Chedar si l-au lasat pe grill pana cand aceasta incepe sa se topeasca.

Amestec de condimente in ulei ("STANDARD - RUB") - cca. 80 g,

45 g de zahar brun, 5 linguri de boia dulce de ardei, 3 linguri de piper negru, 3 linguri de sare grunjoasa, 2 lingurite de praf de usturoi, 2 lingurite de praf de ceapa, 2 lingurite de piper Cayenne macinat.

Apoi incepeti preparea dupa cum urmeaza:
 
1) puneti burgerii pe gratarul grillului si frigeti la temperatura ridicata, o durata scurta de timp;

2) mentineti burgerii in continuare pe gratar, dar la temperatura joasa 120-140ᅡC, cu capacul inchis;

3) ungeti chiflele cu sos BBQ si puneti deasupra salata;

4) verificati temperatura interioara a Burger-ului ( in jur de 70ᅡC )

5) puneti deasupra burgerii, castravetii si rondele de ceapa;

6) garnisiti cu sos remoulad si cu ceapa prajita;

7) puneti capacul deasupra si ...pofta buna!
 

Misiunea GrillSociety.ro

Proiectul GrillSociety.ro este un manifest pentru cultura outdoor cooking & dining din Romania si isi propune sa demonstreze, prin continut de calitate, existenta si in Romania a unei culturi complexe a gatitului in aer liber, care depaseste imaginea generica a gratarul traditional la iarba verde, cu mici si mult fum. Pornind de la crezul potrivit caruia ¬Cultura vietii incepe de la a manca¬, GrillSociety.ro isi propune sa adune laolalta iubitori, amatori, cunoscatori sau profesionisti ai grilling-ului si sa functioneze ca platforma unde se impartasesc stiri din domeniul gastronomic, idei, retete si povesti culinare, toate menite sa dezvolte cultura gatitului in aer liber din Romania.

In calitate de organizator al Grill Champions Tour, GrillSociety.ro se bucura de sprijinul sponsorului principal, CampingGrill.ro, precum si de sustinerea Illy, Stella Artois si Enira. CampingGrill.ro, magazin specializat in produse si servicii  destintate gatitului in aer liber, reprezinta  in Romania marci de renume la nivel mondial de grill-uri, cuptoare si afumatoare, dintre care cele mai recente sunt inovatia elevetiana OutdoorChef, grill-ul american BigGreenEgg si Weber, aprinzatorul electric suedez LooftLighter si multe altele.


Pentru mai multe detalii despre Don Caruso si Grill Champions Tour va  rugam contactati:
 
Madalina Mezdrea

Account Manager

BORTUN OLTEANU

21st Gh. Lazar Street, S1, Bucharest, Romania

Mobile: +40731 037 885

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  



562 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by