newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: O zi pana la concertul iLiKETRAiNS din Club Control


PDF Print
A | a
E-mail
de OneDay | Joi, 10 martie 2011, 13:01 webReleases | Showbiz

I LIKE TRAINS, afis | Foto: webPR.ro
Doar o zi ne mai desparte de concertul trupei post-rock britanice I LIKE TRAINS, ce va avea loc vineri, 11 martie, dupa ora 21, in Club Control, la initiativa OneDay. Aflati la finalul turneului de promovare a noului album, He Who Saw the Deep, cei cinci baieti din Leeds sunt "foarte entuziasmati de primul lor show in Romania", dupa cum anunta pe site-ul oficial. In deschidere, va concerta formatia bucuresteana Traum.

I LIKE TRAINS, sau iLiKETRAiNS cum le place sa isi scrie numele, s-au format in 2004 in Leeds, Marea Britanie, imbinand interesul pentru istorie cu pasiunea pentru post-rock-ul intunecat si atmosferic. Albumul de debut, Elegies to Lessons Learnt (Beggars Banquet, 2007) a starnit interesul criticilor, fiind descris de NME ca "genial, unic, ironic, in opozitie cu tendintele pop actuale". Uncut Magazine ii numeste "indrazneti si impresionanti", in timp ce The Guardian sustine ca muzica I LIKE TRAINS "trebuie nu numai ascultata ci mai degraba vizitata ca un muzeu sau un monument dedicat eroilor".

Trupa a confirmat asteptarile prin numeroase show-uri live de succes, turnee internationale in deschiderea unor trupe ca Sisters of Mercy, British Sea Power si Editors, iar piesa lor Sea of Regrets a fost inclusa pe coloana sonora a cunoscutului serial de televiziune CSI: Miami. La sfarsitul anului trecut, I LIKE TRAINS au lansat independent, cu ajutorul fanilor, noul album, He Who Saw the Deep, ce poarta aceeasi amprenta dark atmospheric post-rock caracteristica trupei. De data aceasta, muzicienii nu se mai bazeaza pe trecut ca sursa de inspiratie, ci aleg sa priveasca cu incredere spre viitor. Primul single, A Father's Son, este acompaniat de un videoclip spectaculos filmat in North Yorkshire de Progress Films.

www.iliketrains.co.uk

Formata in 2006, Traum (loft rock, Bucuresti) este alcatuita in prezent din Mihai Andrei (voce, bas), Alexandru "Gigi" Catrina (chitara, voce) si Eduard "Dedi" Grigoroiu (tobe, voce). Numele trupei provine din limba germana si inseamna vis. Dupa primul EP, The Debut After They Disbanded (Roadrunner Music, 2007), Traum isi sisteaza activitatea, in favoarea altor proiecte. Anul 2010 aduce insa schimbari majore, formatia pregatind un comeback concertistic si un nou EP: I Once Knew A Man Who Ate A Tornado. Cea mai noua piesa Traum, Uglier Than Patti Smith, s-a clasat, la inceputul acestui an, pe primele pozitii in TopShow Radio Guerrilla, singurul clasament muzical din Romania alcatuit exclusiv in baza voturilor ascultatorilor.

www.traumbandofficial.com

Vineri, 11 martie, nu pierde trenul spre unul din cele mai asteptate concerte rock ale lunii! iLiKETRAiNS si Traum promit un show incendiar, in Club Control (Str Academiei, 19).

Concertul va avea loc incepand cu ora 21. Biletele, in valoare de 40 de lei, se pot procura de la club, in seara evenimentului.

Concertul I LIKE TRAINS la Bucuresti este organizat de OneDay si Club Control, cu sprijinul Radio Guerrilla. Parteneri: Zile si Nopti, Feeder, Sapte Seri, HipMag, BestMusic, Vice, Hypestreet, Neaparat.ro, H20, Port.ro, Metropotam, Time Out, No3, iConcert, RockOn, SoFresh si Off the Record.

www.oneday.ro

www.control-club.ro/eventlist/iliketrains.html

FB event

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  316 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by