newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Burn Baby, Burn!


PDF Print
A | a
E-mail
de Silviu Munteanu | Miercuri, 9 martie 2011, 12:29 webReleases | Showbiz

Burn_afis | Foto: webPR.ro
Burn Studios prezinta pe 24 martie la Sala Dalles din Bucuresti spectacolul de exceptie "Burn Baby Burn" care ii aduce pe aceeasi scena pe Julee Cruise, Khan, King Congo Powers si Hitman's Heel: Alexander Hacke, Danielle de Picciotto, Chris Hughes.

Acesti artisti "cult"  au creat un show spectaculos, in cadrul caruia isi vor prezenta atat ultimele albume scoase pe piata, cat si piese in care vor canta impreuna, compuse special pentru acest turneu european.

JULEE CRUISE a devenit cunoscuta in urma colaborarii cu Angelo Badalamenti pe coloana sonora a filmului Blue Velvet a lui David Lynch. Consacrarea definitiva a venit pentru Julee Cruise o data cu aparitia pe coloana sonora a serialului Twin Peaks care a devenit cea mai bine vanduta coloana sonora din toate timpurile. Piesa "Falling" a devenit tema principala muzicala a serialului si a castigat un premiu Grammy la categoria "Best Pop Instrumental".

Julee Cruise a colaborat cu mai multi muzicieni pe albumele acestora, in special in zona muzicii electronice. Printre acestia sunt grupul scotian Hybrid, Dj Silver, Khan, Pluramon, Supa DJ Dmitri, Moby sau James.

HITMAN"S HEEL ( Alexander Hacke, Danielle de Picciotto, Chris Hughes)

Alexander Hacke este cunoscut in primul rand ca basist al celebrului grup german Einsturzende Neubauten. Hacke a colaborat cu un numar greu de precizat de trupe si a compus timp de doua deceniicoloane sonore pentru filme.

Danielle de Picciotto a fost vocea trupelor Space Cowboys si Ocean Club si este o figura reprezentativa a scenei berlineze, fiind co-fondator al Love Parade.

Cei doi au decis in 2010 sa renunte la casa lor din Berlin si sa duca un stil de viata nomad, cu aceasta ocazie incercand si din punct de vedere muzica o intoarcere la radacini.

Pe albumul proiectului lor muzical, Hitman's Heel, Hacke si Picciotto renunta la procesarea electronica si se bazeaza strict pe instrumente conventionale. Un punct aparte in show-urile lor il reprezinta visual-urile create de Daniele de Picciotto.

Alaturi de cei doi pe scena urca bateristul Chris Hughes ( Fatal Shore), acesta la randul lui colaborand atat pe scena cat si in studio cu nume importante precum Nina Hagen, Mick Harvey sau Howards S. Rowland.

Cariera muzicala a lui KHAN (KHAN OF FINLAND) dureaza de 15 ani, in prima perioada el producand la New York  sute de albume din cele mai diverse stiluri, sub cel putin 10 nume diferite, printre care Bizz OD, El Turco Loco sau 4E. Show-ul live al lui Khan este intotdeauna spectaculos, de fiecare data incarnand un alt personaj.

KID CONGO POWERS s-a lansat la New York in 1979 infiintand impreuna cu Jeffrey Lee Pierce grupul  The Creeping Ritual care pe urma devenit The Gun Club. Powers a parasit trupa chiar inainte de aparitia primului album pentru a se inregimenta in grupul "cult" The Cramps. A revenit apoi de 3 ori in Gun Club pana in 1988 cand a fost cooptat de Nick Cave & The Bad Seeds pentru mai multe albume si turnee. Kid Congo Powers a mai cantat cu Die Haut, The Fall, The Divine Horsemen si The Angels of Light. Mai recent, Powers a colaborat cu chitaristul new-yorkez Jack Martin in proiecte precum The Pink Monkey Birds, Congo Norvell si Knoxville Girls.

Concertele sunt organizate de Control Club si FRONT si vor incepe la ora 21.00

Biletele se gasesc la vanzare in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro si la clubul Control (Str. Academiei nr.19, intrarea prin Pasajul Victoriei) si costa 30 de lei (pana pe 12 martie), 40 de lei de pe 13 martie pana pe 23 martie si 50 de lei la intrare.

Parteneri: MNAC

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  518 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by