newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Clubul Filantropia - 20 ianuarie - la Carturesti MTR


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:26 webReleases | Showbiz

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi etc., iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii si de aprige dezbateri.

In libraria Carturesti MTR (LA NUIELE), incepand din 2009, mensualmente se produc lansari - dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-... Joi, 20 ianuarie 2011, ora 18:00, la prima intalnire din acest an a Clubului Filantropia, se va lansa cartea Spiritualitate traditionala romaneasca in epoca interbelica, de Ion Cherciu.

Invitat: Gheoghita Geana, antropolog

Moderator: Serban Anghelescu, etnolog

"Viata sociala a fiecarui grup uman depinde in egala masura de felul in care acesti oameni judeca sii pretuiesc, datorita calitatilor lor psihice, ansamblul fenomenelor care alcatuiesc viata lor pe pamant (…)

De exemplu, pentru oamenii din Vrancea trebuie sa constatam un ansamblu de calitati psihice care sunt aproape aceleasii pentru toti taranii din oricare sat al Romaniei; dar grupul social vrancean cunoasite sii alte insusiiri, sau multe aspecte particulare ale calitatilor generale, care trebuie sa fie in mod cert in legatura cu istoria sii civilizatia sociala specifice acestei regiuni. Un paralelism aproape perfect exista deci intre modul de viata sii felul de a gandi sii simti al acestui grup de oameni.”

HENRI H. STAHL

Partener: Carturesti MTR

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, www.121.ro, Observator cultural, Cultura, Lacasiuri Ortodoxe, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  366 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by