newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Misia va canta in Sala Operei Nationale Bucuresti


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 12 noiembrie 2010, 13:02 webReleases | Showbiz

afis Misia | Foto: plaifestival.ro
Din dorinta de a promova muzica lumii si implicit fado, PLAI, in parteneriat cu Ambasada Portugaliei in Romania prezinta Misia - "Ruas" Tour 2010 la Bucuresti.

Anuntat initial pentru Sala Palatului, concertul Misiei va avea loc in sala Operei Nationale Bucuresti. Data si ora concertului raman neschimbate: 29 noiembrie 2010, cu incepere de la ora 20.

Schimbarea locului de desfasurare a concertului are ca principal considerent eleganta salii Operei Nationale - un loc mult mai potrivit pentru ceea ce inseamna fado in general si un concert Misia in special.

Biletele pentru concert au preturi cuprinse intre 70 si 250 de lei si pot fi achizitionate on-line, de pe site-urile myticket.ro, ticketpoint.ro si bilete.ro. De asemenea, biletele pot fi achizitionate in continuare si de la caseria Salii Palatului. Biletele deja emise raman valabile pentru spectacolul de la Opera Nationala Bucuresti, detinatorii acestora urmand a avea primele locuri conform categoriilor de bilet achizitionate.
 
Misia este considerata una dintre cele mai bune voci ale fado-ului din istorie, o demna urmasa a Amaliei Rodriguez. Un pionier,  un  spirit  liber - Misia  este  mai  mult  decat  o  simpla interpreta.  Misia  este  cea  care  duce  traditia portugheza mai departe, este o adevarata  ambasadoare a muzicii recunoscuta in intreaga lume, marturie in acest sens stand toate ordinele, distinctiile, medaliile si premiile pe care le-a cucerit. A fost recompensata, de-a lungul timpului, cu Medalia Ordinul de Merit al Portugaliei, Marea Medalie Rosie a orasului Paris, Ordinul Artei si Literelor din Franta, Premiul Criticilor Muzicali din Germania, Premiul Festivalului International de Film de Arta si Pedagogic, Marele Premiul al Academiei Charles Cros si multe altele.

De curand, Misia a fost distinsa si cu prestigiosul premiu Carosone, acordat celei mai bune interpretari de muzica napoletana, premiu care ii va fi inmanatz in luna decembrie. De asemenea, Misia a inceput inregistrarile la cel de-al zecelea album din cariera ei prodigioasa, "Senhora da Note".
 
Revenirea Misiei in Romania va reprezenta promovarea celui mai nou material discografic al acesteia - dublul album "Ruas". Un dublu album complex, complet, unde ne sunt prezentate strazi (asta inseamna "ruas"): strazile vietii, strazile tristetii, strazile iubirii, strazile absentei, strazile tuturor strazilor, strazile destinului, strazile fado - strazile pe care ne miscam fiecare dintre noi, pana la ultima suflare. Strazile - aceste locuri de trecere, de intalnire si de despartire, pe care le traversam zilnic incercand sa ne traim viata.  

In primul CD al albumului, "Lisboarium", Misia a visat la Lisabona de departe, gandurile sale fiind incarcate de saudade - acel  sentiment  unic, intraductibil,  pe  care  doar  fado-ul portughez poate sa-l  exprime;  singuratate, tristete, melancolie si dor deopotriva - acea saudade pe care Misia o resimtea dupa trei ani petrecuti in Paris.  

Albumul reprezinta un inventar subiectiv al orasului, o alegere a cantecelor si poemelor, care povestesc si reflecta aceasta lume urbana si ii patrund secretele. Genul principal este fado, fiind explorate doua alte sunete specifice Lisabonei:  Marchas  de  Lisboa si  lamentarile  capo-verdiene  atat  de  similare  fado-ului  in  problemele  pe  care  le trateaza.
 
Al doilea CD al albumului, "& Tourists", reflecta calatoriile care au format si modelat sensibilitatile muzicale ale Misiei de-a lungul a 20 de ani. CD-ul aduce impreuna munca artistilor din culturi muzicale diferite, dintre cele mai neasteptate, fiecare cu sensibilitatea, experientele si traiectoria sa distincta. Fie ca se indreapta catre Nine Inch Nails (Hurt), Joy Division (Love will tear us apart), cantaretul de flamenco Camaron de la Isla (Como el agua), Barbara (Attendez que ma joie revienne - Wait for my joy to return), Dalida (Pour ne pas vivre seul - To not live alone), Cuco Sanchez (Fallaste corazon) sau Peppe Servillo ("Avion Travel"), cu un cantec napolitan ori colegi de breasla cu care canta in duet (Agncs Jaoui, Kudsi Erguner sau acordeonistul Daniel Mille) sau doar se alimenteaza cu  piese  din  repertoriul  lor,  Misia  inainteaza  pe  calea  pe  care  a  ales-o,  explorand  noi  orizonturi  modelate  de aceleasi sentimente ca si fado si reamintindu-ne ca, desi exista nenumarate genuri muzicale, in final, exista un singur cantec: cantecul sufletului - un cantec universal.  
 
Aceasta este, pe scurt, Misia. Ea va reveni la Bucuresti sa-si deseneze lacrimile in Sala Operei Nationale Bucuresti, in ziua de luni, 29 noiembrie 2010. Va fi un concert pentru cunoscatori si pentru profani deopotriva - deoarece muzica Misiei se adreseaza tuturor, fiind la fel de tulburatoare.
 
Discografie:
 
1991 Misia
1993 Fado
1995 Tanto Menos Tanto Mais
1998 Garras Dos Sentidos
1999 Paixoes Diagonais
2001 Ritual
2003 Canto
2005 Drama Box
2009 Ruas
 
Resurse web:
http://www.plai.ro/
http://www.ruas.misia-online.com/
http://www.misia-online.com/
http://www.myspace.com/misiaonline

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  419 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by