newsletter rss
HotNews.ro

ICONES DU CINEMA FRANCAIS: rendez-vous cu starurile cinematografiei franceze, la TV5MONDE


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu | Joi, 16 noiembrie 2017, 14:30 webReleases | Showbiz

83996_fichier_bleu-amerique-2 | Foto: webPR.ro

Trei filme cu actori iconici ai filmului francez de ieri si de azi, de urmarit in serile de noiembrie, la TV5MONDE. Marion Cotillard, Isabelle Huppert si Gerard Depardieu: trei staruri sarmante, iubite de publicul international, in productii cu subtitrare in limba romana.

 

Intrati aici , pe site-ul TV5MONDE Romania, si aflati, pe scurt, povestile artistilor si ale filmelor din selectia ICONES DU CINEMA FRANCAIS, pregatita de TV5MONDE.

 

Pentru a vedea detalii despre toate filmele de cinema programate de TV5MONDE pana la finalul lunii noiembrie, intrati aici.

 

Abus de faiblesse

Cu Isabelle Huppert

Vineri, 17 noiembrie, de la 19:40

 

ACTRITA: Isabelle Huppert a primit 2 Premii Cesar pentru Cea mai buna actrita, unul fiind in 2017, pentru rolul sau din Elle.

 

FILMUL: Victima unei hemoragii cerebrale, Maud (Isabelle Huppert), cineasta, se trezeste hemiplegica. Hotarata sa-si continue viata, ea il descopera la televizor pe Vilko, un sarlatan care escrocheaza celebritatile. Aroganta acestuia o captiveaza: il doreste in urmatorul ei film. Dupa ce il intalneste, Maud se trezeste prinsa in capcana acestui barbat manipulator.

Regia: Catherine Breillat (2012)

 

Cititi mai mult in pagina filmului, aici.

 

Du bleu jusqu`en Ameriqu

Cu Marion Cotillard

Marti, 21 noiembrie, de la 00:25

 

ACTRITA: Interpretarea rolului legendarei Edith Piaf in La Ma´me a facut ca Marion Cotillard sa fie prima actrita franceza din secolul XXI care a primit un Oscar. Ea a fost, de asemenea, imaginea Dior.

 

FILMUL: Victima unui grav accident, Camille se afla intr-un centru gigant si neobisnuit de reeducare condus de profesorul Helpos. El se integreaza rapid in comunitatea celor care se autointituleaza „delincventi“ si dicteaza propriile legi. Camille se indragosteste de minunata Solange (Marion Cotillard).

Regia: Sarah Levy (1999)

 

Cititi mai mult in pagina filmului, aici.

 

Tour de France

Cu Gerard Depardieu

Joi, 23 noiembrie, de la 22:00

Luni, 27 noiembrie, de la 00:30

 

ACTORUL: Cu o filmografie de peste 200 de pelicule, Gerard Depardieu a filmat cu unii dintre cei mai prestigiosi regizori francezi, printre care Godard, Truffaut, Resnais sau Pialat si a primit 2 Premii Cesar.

 

FILMUL: Far`Hook, un tanar rapper, trebuie sa fuga din Paris in urma unei reglari de conturi. Producatorul lui ii propune sa-l insoteasca pe Serge (Gerard Depardieu), tatal sau, intr-un tur al porturilor Frantei, pe urmele pictorului Joseph Vernet. Cei doi barbati, de varste si culturi foarte diferite, vor incepe sa se cunoasca.

Regia: Rachid Djaiani (2016)

 

Cititi mai mult in pagina filmului, aici.

 

Pentru grila integrala de programe de limba franceza, cu subtitrare in limba romana, difuzate de TV5MONDE in luna noiembrie, intrati pe site-ul TV5MONDE Romania si pe pagina de facebook TV5MONDE Romania.

 

Despre TV5MONDE


Romania este a treia tara, pe plan mondial, ca audienta a TV5MONDE, dupa Franta si Republica Congo. La nivel mondial, canalul francofon emite prin 9 canale teritoriale distincte si 2 canale tematice, ce ajung in 265 milioane de camine, cu subtitrare in 12 limbi de circulatie internationala.

TV5MONDE emite in Romania, cu subtitrare in limba romana, filme premiate si cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre si de savoir-faire (gastronomie, moda, calatorii), documentare (istorie, cultura, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzica) si emisiuni informative si de dezbatere. 

 In Romania, TV5MONDE este in oferta tuturor operatorilor de cablu, cu subtitrare in limba romana, din 1990, cu peste 7 milioane de camine romanesti conectate la canalul francofon.  

 

 

 

  87 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by