newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Vincent Cassel si Marion Cotillard: Juste la fin du monde/Doar sfarsitul lumii, al lui Xavier Dolan, pe lista scurta a #Oscar2017


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Joi, 5 ianuarie 2017, 20:23 webReleases | Showbiz

JUSTE_LA_FIN_DU_MONDE_2_Shayne_Laverdi_re_-_Sons_o | Foto: webPR.ro

Juste la fin du monde/Doar sfarsitul lumii, cel mai recent film al regizorului canadian Xavier Dolan (Mommy, Tom at the Farm, J'ai tue ma mere), a intrat pe lista scurta* a Premiilor Oscar 2017, la categoria Cel mai bun film strain, ca reprezentant al Canadei. Pelicula, castigatoare a Marelui Premiu la Cannes, anul acesta, va avea premiera in Romania pe 6 ianuarie 2017, distribuita de Independenta Film.

Trailer: Facebook | YouTube

Fotografii: https://we.tl/5sYIjqoLQg, ©Shayne Laverdiere - Sons of Manual

 

 

*In 15 ianuarie, "lista scurta" actuala, constand in noua lungmetraje, va fi restransa la cinci filme nominalizate la categoria Best Foreign Language Film/ Cel mai bun film strain - Oscar 2017. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc in data de 26 ianuarie.

 

Anul acesta, filmul a fost selectat in Competitia oficiala a Festivalului de la  Cannes, unde a primit Grand Prix-ul si Premiul Juriului Ecumenic.

 

In Canada si in Franta, filmul a avut premiera in 21 septembrie. Inca din prima saptamana, Juste la fin du monde a fost nr. 1 in box office-ul francez, unde a vandut peste un milion de bilete.

 

Titlu original: Juste la fin du monde (in limba engleza: It'™s Only the End of the World)

Durata: 1h 35 min

Trailer: Facebook | YouTube

 

 

Doar sfarsitul lumii ii are in distributie pe actorii:

 

Vincent Cassel (Black Swan, Mesrine: L'Ennemi public nº1, L'™Instinct de mort),

Marion Cotillard (Big Fish, A Good Year, Inception, Deux jours, une nuit, De rouille et d'os, La Vie en Rose),

Lea Seydoux (Spectre, The Grand Budapest Hotel, La vie d'Adele),

Gaspard Ulliel (Saint Laurent, Hannibal Rising) si

Nathalie Baye (Laurence Anyways, Catch Me If You Can).

 

 

Povestea

 

Dupa 12 ani de absenta, Louis, un tanar scriitor, se intoarce acasa pentru a-si anunta apropiatii despre iminenta mortii sale. Are loc o reuniune familiala tensionata, la care orice tentativa de empatie este sabotata de incapacitatea oamenilor de a asculta si de a iubi.

 

 

Xavier Dolan, copilul teribil al Canadei, premiat la Cannes

 

Juste la fin du monde este al saselea lungmetraj al tanarului cineast canadian. La numai 27 de ani, regizorul, actorul si scenaristul Xavier Dolan are in palmares patru filme selectate deja la Cannes.

 

Mommy, cel mai recent lungmetraj al sau, a rulat si in Romania in ianuarie 2015, distribuit de Independenta Film, fiind onorat cu Premiului Juriului la Cannes, in 2014.

 

J'ai tue ma mere / I Killed My Mother a primit trei premii in 2009, din care unul pentru tineri regizori, Prix Regards Jeune. La fel, Les amours imaginaires / Heartbeats, in 2010. Laurence Anyways i-a adus lui Dolan Queer Palm, in 2012. Tom à la ferme (2013) a primit premiul FIPRESCI la Venetia, unde a facut parte din Selectia oficiala.

 

 

***

 

Juste la fin du monde/Doar sfarsitul lumii (2016) este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.

 

Independenta Film a distribuit pelicule ca: Snowden (r. Oliver Stone), Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d’Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adele (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

 

  103 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings