newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Jazz in the Park la Cluj-Napoca: Ia-ți orașul în primire!


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Joi, 2 iulie 2015, 12:28 webReleases | Showbiz

Jazz in the park 2015 | Foto: webPR.ro
Concerte susținute de nume importante ale jazz-ului din regiune, concurs de tinere talente, un fond destinat comunității, o serie de evenimente culturale și multă voie bună – acestea sunt ingredientele principale ale celei de-a treia ediții a festivalului Jazz in the Park, care se desfășoară până în 5 iulie la Cluj-Napoca. „Simțim cu adevărat că Jazz in the Park este o întâlnire a comunității, a clujenilor. Anul acesta, la a treia ediție, descoperim împreună alte spații ale Clujlui și ne unim forțele pentru a face fapte bune pentru noi și pentru orașul nostru”, declară Alin Vaida, directorul Jazz in the Park. 

Sub sloganul „Ia-ți orașul în primire!”, clujenii sunt îndemnați să se implice în viața culturală a orașului prin susținerea Fondului Fondul Jazz in the Park, ce încurajează proiecte culturale și tineri muzicieni cu ajutorul comunității. Publicul festivalului este invitat să doneze pentru Fondul Jazz in the Park prin SMS la numărul 8842 sau prin achiziționarea brățărilor de susținere a proiectului. Ca să-i recompenseze, organizatorii au pregătit cu ajutorul sponsorilor și o tombolă cu premii: o călătorie jazz la Viena, care va duce câștigătorul la un concert în cel mai vechi club de jazz din capitala Austriei (premiu oferit cu sprijinul BCR), o bicicletă Pegas personalizată, bere Staropramen echivalentă cu greutatea câștigătorului, o tabletă Vodafone Supernet 4G și un fotoliu-pouf Jazz in the Park.

Din Fondul Jazz in the Park vor fi susținute proiecte pentru comunitate și tineri muzicieni – înscrierile de proiecte și dosare continuă până în 20 iulie, iar regulamentele și formularele de înscriere sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro. Vor fi finanțate cel puțin trei proiecte cu câte 9.000 de lei fiecare și se vor acorda minim trei burse de excelență de câte 2.000 de lei destinate susținerii tinerelor talente muzicale.
În prima parte a săptămânii, clujenii s-au bucurat de concerte pe plaja Grigorescu, unde au cântat Mice on the Run, Nuages Quartet, Jazu, The Rank & Fashion, Koszika & The Hotshots și Lucia. Opera Maghiară a găzduit marți seara concertul de pian „When Classic Meets Jazz”, susținut de Bogdan Vaida, iar joi seara tot aici va concerta violonistul de jazz manouche Florin Niculescu, cu ”Tribute to Stephane Grappelli”. Concertele de la Opera Maghiară sunt singurele evenimentele Jazz in the Park la care accesul se realizează pe bază de bilet.

De vineri, festivalul se mută în Parcul Central, cu concerte și activități pentru întreaga familie, atât pe timpul zilei, cât și seara. Vor cânta aici Exit Oz, Barabas Lorinc Quartet, Jazzybirds, Hilde Louise Asbjornsen, Blajazz, Spanache Trio, Zoe Rahman, Balako, Tiptil, EYOT, Tango with Lions, N.O.H.A.. Vineri, sâmbătă și duminică în Parcul Central se va desfășura și concursul internațional dedicat tinerilor artiști, iar Colin’s Gastro Pub va găzdui în fiecare seară de festival sesiuni de jam cu artiștii invitați la Jazz in the Park.
Pe lângă concerte, Jazz in the Park găzduiește în perioada 3-5 iulie o multitudine de activități. Salonul de carte Bookfest Estival aduce la Cluj ofertele speciale a 30 de edituri, British Council propune un Reading Lounge cu sute de cărți gratuite și cu reduceri la abonamente, Universitatea de Artă și Design deschide The Art House – expoziții de pictură, sculptură și instalații la Clădirea UAD din Parcul Central, iar Fundația AltArt deschide pavilionul Future Fabulators – un oraș al viitorului și un loc de întâlnire pentru clujeni.

Week-end-ul final al Jazz in the Park găzduiește și târgul de artizanat Târguțu’ Vintage, o zonă de joacă și un proiect de educație muzicală pentru copii, o zonă de activități sportive pentru întreaga familie, un spațiu dedicat educației participative, o zonă de întâlnire pentru bicicliști, cu un showroom de biciclete Pegas și Bosch eBike, o zonă de hamace și relaxare, un food-court și 8 terase.

Programul festivalului este disponibil aici: www.jazzinthepark.ro/program, iar aplicația mobilă Jazz in the Park poate fi descărcată pe telefoane mobile cu sistem Android sau iOS.

Jazz in the Park este organizat de Fapte, realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local  Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Ediția 2015 a Jazz in the Park este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein și Guvernul României, precum și de FDSC, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri oficiali: BCR și Staropramen. Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri: Colin’s Gastro Pub, Daisler Printhouse, Pepsi și Vodafone. Susținători: Bosch, British Council, Casino, CSI, Donau Invest, Opera Maghiară, Hampton by Hilton, Pegas, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Cora și Iulius Mall. Partener de comunicare: Vitrina Advertising. Coproducător: Radio Cluj. Parteneri media: Magic FM, Zile și nopți, România Liberă, Hotnews, Sinteza, Elle, Viva, Glamour, Jazz.ro, Jazz Compas, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Cotidianul Transilvan, Cluj Today, eClujeanul, Clujul Cultural, ClujLife, Parytude, I Love Cluj, InfoTrafic, Cluj.com, Visit Cluj, Cât Costă Clujul și Zelist Monitor.
  841 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings