newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Vineri, in Club FABRICA: Concert Up To Nirvana, un tribut adus celebrei trupe americane de grunge rock


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:18 webReleases | Showbiz

25.04 | Foto: webPR.ro
Trupa romaneasca Up To Nirvana readuce vineri seara, pe scena din Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50), spiritul lui Kurt Cobain si al legendarei formatii americane de grunge rock Nirvana (1987 - 1994). Daca n-ati apucat sa vedeti niciun concert Nirvana LIVE - si probabil ca sunt putini care au apucat - veniti sa-i vedeti pe Up To Nirvana in Club Fabrica vineri seara si veti fi surprinsi de cat de mult reusesc baietii sa se apropie de sound-ul si interpretarea originala a americanilor.

 

Aveti aici un playlist cu inregistrari din concertele Up To Eleven (vechiul nume al Up To Nirvana) de pana acum: Smells like teen spirit, Come as you are, Pennyroyal Tea, All apologies, On a plain, Lithium, About a girl, Rape me si altele.

 

 

Punk Tribute to Nirvana

 

Proiectul Up To Nirvana a aparut in primavara anului 2009, atunci cand solistul Mircea Petrescu impreuna cu doi prieteni a decis sa transforme cateva piese ale Nirvana si sa le cante intr-o maniera punk. Proiectul se numea Punk tribute to Nirvana si, ulterior, celor trei li s-au alaturat cativa membri ai trupei Flesh Rodeo. Impreuna au decis sa reproduca mult mai intens si mai natural atmosfera concertelor Nirvana, de data asta cu piesele cantate in varianta lor originala.

 

In anul 2012, Mircea a devenit frontman-ul formatiei Up to Eleven si, impreuna cu baietii din trupa, au sustinut in aceasta formula o serie de concerte tribut Nirvana in Bucuresti, Brasov si Cluj. Pasiunea lor pentru grunge a dus la o fuziune intre Up to Eleven si Nirvana, astfel ca numele actual a ajuns Up to Nirvana. Au urmat concerte in cluburi din Bucuresti si din alte orase.

 

 

Up To Nirvana - componenta:

 

Mircea Petrescu - lead vocals/rhythm guitar

Varlan Laurentiu - lead guitar

Liviu Popescu - bass guitar

Bogdan Molesag - drums/backing vocals

 

Genul: grunge

Influente: Nirvana, Alice in Chains, Pearl Jam, Up To Eleven

 

 

Nirvana (1987 - 1994)

 

Nirvana a fost o trupa de muzica grunge rock fondata in 1987 in Aberdeen, statul Washington, SUA.

 

A inceput sa devina cunoscuta in mainstream-ul muzicii rock datorita piesei Smells Like Teen Spirit de pe albumul lor din 1991, Nevermind. Tot multumita acestui succes au devenit populare si alte trupe de grunge precum Alice in Chains, Pearl Jam, sau Soundgarden. Astfel, rock-ul alternativ a fost introdus masiv in mass-media americana de la inceputul anilor '90 ai secolului trecut.

 

Kurt Cobain, liderul formatiei, a fost numit in media, 'spokesman of a generation' ('purtatorul de cuvant al unei generatii'), in timp ce Nirvana trebuia sa fie reprezentanta Generatiei X.

 

Nirvana s-a dezmembrat dupa moartea neasteptata a lui Kurt Cobain din 5 aprilie 1994, dar popularitatea trupei a continuat sa creasca. La opt ani de la moartea lui Cobain, un demo neterminat pe care trupa l-a inregistrat cu doua luni inainte de sinucidere, You Know You're Right, a ajuns pe locul intai in topuri de radio din intreaga lume.

 

S-au vandut mai bine de 60 de milioane de albume pe tot globul de la debutul trupei, incluzand aici 10 milioane de copii ale albumului Nevermind numai in Statele Unite. Posturi de radio din intreaga lume includ si astazi cantece Nirvana in playlist-urile lor.

 

 

-----------------------------------

 

 

Data si ora: vineri, 25 aprilie, ora 21

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Concert: Up to Nirvana

Intrare: 15 lei

Facebook Event: Up To Nirvana

 

Fabrica - pe Facebook

Up To Nirvana pe Facebook

Up To Eleven pe YouTube

Up To Eleven - YouTube playlist

  313 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings