newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sambata, in FABRICA: Dumnezeu este un astronaut din Irlanda care incepe cu Litera 1


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Vineri, 11 aprilie 2014, 1:42 webReleases | Showbiz

Fabrica | Foto: webPR.ro
Trupa irlandeza God Is an Astronaut, una din cele mai bune formatii de rock instrumental din lume*,  va urca - desi, fiind vorba de "God", e mai corect sa spunem ca se va pogori - sambata seara pe scena din Club Fabrica. Concertul va fi deschis de cei de la Litera 1. Concertul din Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50) face parte dintr-un turneu monstru (07 aprilie - 13 septembrie) de promovare a ultimului album, "Origins", turneu in care irlandezii de la God Is an Astronaut vor strabate toata Europa (Germania, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Slovacia, Polonia, Belgia, UK, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Cehia, Italia). In Romania vor putea fi vazuti in doua locatii: in Bucuresti (Club Fabrica), respectiv, a doua zi, la Cluj.

De-a lungul carierei, God Is an Astronaut si-a trecut in CV turnee sold-out in Europa, aparitia in cadrul faimosului festival showcase Eurosonic, titlul de "Cea mai buna trupa instrumentala" (*conform revistei Maxim), dar si o "gaura" de 20.000 USD in urma primului lor turneu din USA, cand intregul echipament le-a fost furat dupa ultimul show.

Dincolo de munca de studio, irlandezii au devenit cunoscuti totodata si prin reprezentatiile live, in care muzica este completata de proiectii vizuale provocatoare si intense.

Show-ul God is An Astronaut va fi deschis de Litera 1, un proiect experimental autohton de electronic rock, aparut in 2013, odata cu albumul omonim. In muzica trupei, cei doi membri - Zareh Arachelian si Alex Dragomir - prezinta o calatorie muzical-artistica ce are drept scop explorarea 1-lui, a principiului suprem.

God Is an Astronaut este al doilea eveniment din cadrul platformei Sabotage, dupa concertul Jaya The Cat de saptamana trecuta.

Sabotage este o noua platforma de evenimente dedicata muzicii alternative. Fara a merge la extreme, Sabotage isi propune sa devina o "punte de legatura" intre diferite genuri de muzica precum punk si hardcore, ska si reggae rock, hip-hop sau metal, dar si un punct de intalnire pentru fanii acestor stiluri: rockeri, punkeri, rapperi, skateri, bikeri, rebeli si nonconformisti. Distantandu-se de muzica pop si distingandu-se prin sunete distorsionate si versuri cu mesaj si atitudine, Sabotage raspunde nevoii unei generatii de fani activi, uniti de opinii comune asupra vietii si artei, dar si de respingerea comercialului culturii de masa.

Data si ora: sambata, 12 aprilie

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Concert: God Is an Astronaut

In deschidere: Litera 1

Bilete: 35 lei de pe MyTicket.ro, iabilet.ro, reteaua Diverta, H2O Shop, Ollie Gang Shop, Corner Shop; la intrare: 40 lei

Facebook Event: God Is an Astronaut in Fabrica

Club Fabrica pe Facebook
--------------------------

God Is an Astronaut

Genul: rock instrumental, space rock.

God Is an Astronaut a fost infiintata de fratii Kinsella, Niels (bas) si Torsten (chitara), acum 12 ani, in prezent cei doi avandu-i alaturi pe Jamie Dean (clape/sintetizatoare), Lloyd Hanney (tobe), (Stephen Whelan in turnee) si Gazz Carr (chitara).

Irlandezii au debutat in anul 2002, lansand albumul "The End of the Beginning" sub propriul label "Revive Records", decizie ce le-a permis sa detina integral controlul creativ asupra materialului discografic.

"The End of the Beginning" a fost urmat de alte 5 albume de studio - "All Is Violent, All Is Bright" (2005), "A Moment of Stillness" (2006), "Far from Refuge" (2007), "God Is an Astronaut" (2008), "Age of the Fifth Sun" (2010) - ce au consolidat pozitia grupului in clasamentul celor mai bune trupe de rock instrumental din lume. Fiecare album a fost construit ca un "instantaneu sonic" al personalitatii grupului la momentul inregistrarii acestuia, muzica lor combinand cu succes diferite influente, de la krautrock a la Tangerine Dream, pana la post-rock si chiar space rock-ul facut celebru de Pink Floyd. Cea mai recenta aparitie discografica God Is an Astronaut, "Origins" (2013), este considerata cea mai fidela captura a creativitatii si maturitatii muzicale specifice trupei pana la acest moment.

Discografie - God Is an Astronaut

 

"Origins" (2013)

"Age of the Fifth Sun" (2010)

"God Is An Astronaut" s/t (2008)

"Far From Refuge" - (2007)

"A Moment Of Stillness" - E.P. (2006)

"All Is Violent, All Is Bright" (2005)

"The End Of The Beginning" (2002)

God Is An Astronaut - From Dust to the Beyond (Live 2012)

God Is An Astronaut - Reverse World

God Is An Astronaut - YouTube playlist

God Is an Astronaut - canal YouTube

God Is an Astronaut - Facebook

--------------------------

Litera 1

Zareh Arachelian - voce, bass, instrumente programabile

Alex Dragomir - chitara, instrumente programabile

Sorin "Pupe" Tanase - tobe

Litera 1 este o calatorie muzicala in cautarea 1-lui si a formelor sale de expresie. "Litera 1 este un sens prin multisensuri, un semn pe care il descantam. O calatorie prin nastere, moarte si renastere in aceeasi viata", asa cum singuri se descriupe pagina de Facebook.

Litera 1 pe Facebook

 
Bucuresti, 8 aprilie 2014

anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro
  122 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by