newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sambata, in FABRICA: Ska-punk si reggae cu trupa americano-olandeza Jaya The Cat


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Joi, 3 aprilie 2014, 21:24 webReleases | Showbiz

Fabrica_Rumble in the Jungle 2 | Foto: webPR.ro
Sambata seara, in Club Fabrica vine sa cante si sa faca spectacol una din cele mai apreciate trupe internationale de ska-punk reggae ale momentului: Jaya The Cat*. Inainte de acest concert se va trage cu Pistol cu Capse si se va da cu Basska de pamant. Jaya the Cat acopera nu numai genul ska & punk rock, dar merge si inspre reggae, dub si dance hall beats. A fost infiintata in 1988 in Boston, Massachusetts, dar actualmente are sediul acolo unde probabil s-ar fi asteptat toata lumea de la o trupa care are in obiectul de activitate punk si reggae: in Amsterdam. Cel mai recent album al trupei Jaya the Cat se numeste "The New International Sound of Hedonism" si il continua pe precedentul numit "More Late Night Transmissions".

Warm-up-ul va fi asigurat de caldura de afara dar si de Hefe si Mike (California). In deschidere vor canta Pistol cu Capse si Basska. After party-ul va fi realizat de Selector Lazy Face de la Jamaica Air Force Radio Show (Sofia, Bulgaria). Spectacolul va incepe de la ora 22, iar biletele (30 de lei) vor putea fi achizitionate de la intrare sau de pe MyTickets. Evenimentul face parte dintr-o serie mai larga de concerte confirmate in cadrul platformei Sabotage.

Sabotage este o noua platforma de evenimente dedicata muzicii alternative. Fara a merge la extreme, Sabotage isi propune sa devina o "punte de legatura" intre diferite genuri de muzica precum punk si hardcore, ska si reggae rock, hip-hop sau metal, dar si un punct de intalnire pentru fanii acestor stiluri: rockeri, punkeri, rapperi, skateri, bikeri, rebeli si nonconformisti. Distantandu-se de muzica pop si distingandu-se prin sunete distorsionate si versuri cu mesaj si atitudine, Sabotage raspunde nevoii unei generatii de fani activi, uniti de opinii comune asupra vietii si artei, dar si de respingerea comercialului culturii de masa.

*A nu se confunda cu personajul Jabba the Hutt, din Razboiul Stelelor.
-----------------------------------
Jaya the Cat

Trecand cu usurinta de la piese cu un puternic mesaj politic, la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atat la nivel muzical, cat si ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public in continua crestere si transformand fiecare concert intr-o petrecere "on stage" de neuitat, trupa a reusit sa-si treaca in CV aparitii in cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop.

Primul album al trupei, "Basement Style" (2001), a fost intampinat cu review-uri foarte bune din partea criticilor muzicali si a atras atentia fanilor din diferite zone ale Statelor Unite. Insa adevaratul impact s-a resimtit in Europa.

In 2003, Jaya the Cat a lansat cel de-al doilea material discografic, "First Beer of a New Day", urmat un an mai tarziu de un album live, "Ernesto’s Burning", dupa inregistrarea caruia membrii trupei si-au mutat "sediul" in Amsterdam, in cautare de noi subiecte si teme muzicale.

Lansarea celui de-al treilea album, "More Late Night Transmissions" (2007), a adus o schimbare a sound-ului Jaya The Cat, punand in prim plan influentele reggae si mizand pe un vibe mult mai relaxat fata de materialele precedente, identitate muzicala resimtita de altfel si pe urmatorul material "The New International Sound Of Hedonism" (2012).

Membrii Jaya the Cat:

Geoff Lagadec - Vocals, Guitar

Dino Memic - Guitar, Vocals

Jan Jaap "Jay" Onverwagt - Bass, Vocals

Johan "Leon" van 't Zand - Keys

David "The Germ" Germain - Drums

---------------------------

Pistol cu capse

Componenta PCC (neschimbata de la infiintare):

Vlad Staricu - chitara si voce

Dan Cozmuta - chitara

Adi Nicolaide - bass

Andrei Petrescu - tobe

Pistol cu capse (PCC) este o formatie romaneasca de punk rock infiintata in 2003, in Bucuresti. Desi fara contract cu o casa de discuri si neimpresariata de nimeni, formatia se bucura de notorietate pe scena underground romaneasca.

Anul 2008 a marcat lansarea primului LP al formatiei, autointitulat "Pistol Cu Capse", disc ce contine 15 piese.

In 2012, PCC a lansat cel de-al doilea album: "Unplugged". Discul contine atat piese existente pe albumul "Pistol Cu Capse", cat si piese noi. Toate cantecele sunt rescrise special pentru varianta acustica avand un sound cu totul nou fata de inregistrarile anterioare. La acest album au colaborat Lucian Filip (Vantu) care a preluat tobele, George Siia (Bazooka), care a creat partea de clape, Bogdan (de la formatia Chester), care canta impreuna cu Vlad pe unele piese. In reprezentarile live, clapele sunt stapanite de Madalina Ene.

De la infiintare, formatia a sustinut peste 150 de concerte atat in tara cat si in strainatate (Austria, Sampling Bucharest 2007), avand ocazia de a canta pe aceeasi scena cu nume sonore ale genului precum: NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat, La Plebe si altii.
-----------------------------
Basska

Este o trupa de Reggae, Ska, Rock, Rap, Drum&Bass si Balkan Sound din Bucuresti, care are urmatoarea componenta:

Theo "Vapor" - voce

Radu Cotfas - voce

Adelin Dragu - percutie

Mihai Para - tobe

Laurentiu Iftene - bass, sitar

Cristian Scurtu - chitara

Sorin Nicolescu - trompeta

Petru Birladeanu - clape

Website oficial Basska

-----------------------------

Data si ora: sambata, 5 aprilie, incepand cu ora 22:00

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Concert: Jaya The Cat

In deschidere: Pistol cu Capse, Basska

Warm-up: Hefe si Mike (California)

After party: Selector Lazy Face - Jamaica Air Force Radio Show (Sofia, Bulgaria)

Bilete: 30 lei (pe www.MyTicket.ro si at the door)

Facebook Event: Ska-punk cu Jaya The Cat

Jaya the Cat pe Facebook

Jaya The Cat - Here Come The Drums (videoclip)

Pistol cu capse - website


Pistol cu capse pe Facebook

Pistol cu capse pe YouTube

Website oficial Basska

Club Fabrica pe Facebook
  125 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings