newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sambata, LIVE in Fabrica: Luna Amara isi lanseaza noul CD: "Live la Conti"


PDF Print
A | a
E-mail
de anca romanescu | Vineri, 7 martie 2014, 11:10 webReleases | Showbiz

06 | Foto: webPR.ro
Luna Amara isi lanseaza sambata seara, in Club Fabrica, noul CD intitulat "Live la Conti". Club Fabrica va fi singura locatie din Bucuresti din cadrul turneului de promovare a noului album pe care trupa Luna Amara l-a pornit deja prin tara. Inregistrarile pentru acest album LIVE au avut loc pe 22 noiembrie 2013, in cadrul concertului sustinut de Luna Amara in cladirea fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca. Toamna trecuta, formatia clujeana a sustinut un concert-maraton in cladirea fostului Hotel Continental din orasul in care si-a inceput activitatea.

Din cele 22 de piese interpretate atunci, baietii le-au ales pe cele mai vechi, de pe primele doua albume de studio - acum epuizate - pentru a forma baza CD-ului "Live la Conti".

Albumul "Live la Conti" (15 piese in total) mai contine, pe langa piesele de pe "Asfalt" si "Loc lipsa" in versiunile lor live din prezent, si o varianta hipnotica de "Ciudat" interpretata alaturi de Kaleidonescu. Deasemenea, cuprinde piesa "Folclor", updatata cu versuri din poemul "Romania mea" scris de Mihnea. Albumul "Live la Conti"  include, in premiera, si o piesa noua: "Prea tarziu"!

O prima piesa de pe noul album se poate deja asculta oficial pe YouTube: Luna Amara - Albastru (albumul Live la Conti).

Albumul trupei Luna Amara "Live la Conti" va fi lansat printr-o serie de concerte in tara, din care se stiu deocamdata doar urmatoarele locatii:

7 martie - la Constanta, Club 13 (str. Ferdinand 30)

8 martie - Bucuresti, Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)

14 martie - Timisoara, DAOS (splaiul N. Titulescu 5)

15 martie - Arad, Club Nerv (bd. Revolutiei 78)

16 martie - Oradea, TBA

Inginerul de sunet al acestui album este Oliver Vegh. Sunetul live a fost asigurat de Dan Georgescu. Mixat si masterizat de Oliver Vegh la Luna Recording Studio. Intreg concertul a fost filmat de catre echipa Resize Media si urmeaza sa fie lansat si pe DVD, cu tot cu piesele care nu au incaput pe album, in a doua parte a acestui an.

Data si ora: sambata, 8 martie, ora 21

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)

Concert: Luna Amara

Pret: 30 lei, sau 40 lei (cu CD inclus)

Facebook: Lansare CD: "Live la Conti" - Luna Amara

Luna Amara - site oficial

Luna Amara pe Facebook

Luna Amara pe YouTube

----------------------------------------
Luna Amara - "Live la Conti"

1. Asfalt /live

2. Somn /live

3. In cercuri /live

4. Ego nr. 4 /live

5. Oras /live

6. Luni de fiere /live

7. Prea tarziu /live (new song)

8. Lume oarba /live

9. Albastru /live

10. Rosu aprins /live

11. Ciudat /live (feat. Kaleidonescu)

12. Dizident /live

13. Intunecare /live

14. Happiness Provider /live

15. Folclor /live

----------------------------------------
Despre Luna Amara
Nick Fagadar (voce, chitara)

Mihnea Blidariu (voce, trompeta, chitara)

Serban Ontanu-Craciun (chitara)

Sorin Moraru (bass)

Razvan Ristea (tobe)

Formatia Luna Amara (pentru fanii de limba engleza: Bitter Moon) a fost fondata in septembrie 2000, la Cluj. Cu un an mai inainte s-au numit Tanagra Noise, amanunt util pentru eventualele concursuri cu premii in bilete la concert care se mai organizeaza pe la radio.

Genul abordat: rock alternativ, cu aportul unui instrument mai rar intalnit in domeniu, trompeta. Influente (cele pozitive): Deftones, Porcupine Tree, Alice in Chains, Pearl Jam si altii.

Palmares. De-a lungul celor 12 ani de activitate, Luna Amara a cantat in deschidere pentru Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis, Faith No More. In 2010, au aparut pe aceeasi scena cu Anathema, Alice in Chains si Rammstein la Sonisphere Festival Romania. De asemenea, in vara lui 2011 au cantat in deschidere la Deftones (Alternative Summer Day, Bucuresti), Iggy Pop (Peninsula Festival) si Ozzy Osbourne (Bucuresti). In 2005 si 2007, Luna Amara sunt invitati sa participe la Sziget Festival de la Budapesta.

Mihnea Blidariu, solistul vocal, are publicate doua carti: "No Future" si "Mania.Ro" si e posibil sa nu se opreasca aici cu scrisul.

Activism. Trupa a concertat pro bono pe la toate editiile festivalului FanFest, Rosia Montana, in cadrul campaniei "Salvati Rosia Montana". Luna Amara se implica puternic in aceasta campanie, Mihnea Blidariu fiind unul dintre cei care fix cu un an in urma au ocupat simbolic fostul Hotel Conti din Cluj, protestand impotriva exploatarii cu cianuri de la Rosia.

Din cauza opiniilor politice, cei de la Luna Amara au facut de-a lungul timpului obiectul cenzurii de toate felurile, totul culminand cu taierea premeditata a curentului la un spectacol tinut la Cluj.


Bucuresti, 6 martie 2014

anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro
  138 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings