newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: HIFU Terramed Conformal - Primul centru de tratament al tumorilor canceroase din Romania prin metoda HIFU-HCU


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 17 noiembrie 2009, 15:01 webReleases | Sanatate

HIFU Terramed Conformal | Foto: Rogalski-Grigoriu
Bucuresti, 17 noiembrie 2009 - Centrul Medical Bio Terra Med si Dr. Nicolae Verga inaugureaza HIFU Terramed Conformal, primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din Romania care utilizeaza metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Tot in aceasta clinica se afla si primul serviciu de radioterapie privat din tara. Investitia totala in proiect se ridica la valoarea de 3 milioane de Euro.

Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal este o initiativa a unui grup de 4 investitori privati, printre care si Centrul Medical Bio Terra Med care vine cu o experienta de 9 ani in sistemul medical privat din Romania. Metoda, o premiera pentru piata serviciilor medicale private, asigura tratarea formatiunilor tumorale benigne sau maligne localizate in: ficat, rinichi, pancreas, os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi si in tesutul adipos. Pentru implementarea metodei, Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal beneficiaza de un echipament performant denumit HAIFU JK 200, generator de ultrasunete focalizate de intensitate inalta care distrug tesutul canceros prin supraincalzirea acestuia. Costul aparatului este de 1.200.000 Euro.

Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal a aparut dintr-o nevoie reala existenta pe piata serviciilor medicale din Romania. Vorbim, de fapt, de inexistenta, pana acum, a unui astfel de serviciu care sa amelioreze calitatea vietii pacientilor bolnavi de cancer si sa trateze diverse tipuri de tumori. Metoda de tratament HIFU-HCU este, in momentul de fata, singura alternativa viabila la metodele clasice de tratament cunoscute in Romania”, a declarat Dr. Nicolae Verga, Directorul Medical al Centrului Clinic HIFU Terramed.

HIFU Terramed Conformal are o suprafata de 500 mp si cuprinde: 2 cabinete, 1 sala de tratament, 1 sectie de radioterapie si 5 rezerve. Centrul Clinic este localizat in str. Pelinului nr. 22, sector 3 (zona Mihai Bravu).

HIFU Terramed Conformal este proiectat si echipat la cele mai inalte standarde europene in domeniu cu echipamente si mobilier specializat furnizate de RadiusMed - distribuitor de echipamente medicale pentru radiologie si imagistica, terapie intensiva, infrastructura medicala, chirurgie, sustinute de servicii de consultanta, integrare si management de proiect. Valoarea echipamentelor - purtand marci de renume precum Hill-Rom, Promotal, Likamed, FranceHopital, KLS Martin, Melag, Masimo si Medela - este de peste 80.000 Euro.

Desi o premiera in Romania, HIFU este folosita cu succes de peste 15 ani in state din Europa, Asia si America. Romania este cea de-a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.

Pentru detalii suplimentare:
Alina Melescanu 
Senior PR Consultant Rogalski Grigoriu Public Relations
Tel: 0740 12 12 86
E-mail: alina.melescanu@r-g.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  2082 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings