newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, prima sala de operatii hibrid din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 26 octombrie 2009, 14:17 webReleases | Sanatate

Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”, alaturi de Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iasi, au inaugurat cea mai noua solutie de sala de operatie hibrid instalata in Romania, denumita Artis ZEEGO. Proiectul de investitie are o valoare totala de peste 1,5 milioane euro si face parte din programul de investitii MECI. Echipamentul va permite tratarea prin interventii minutioase a peste 80% dintre pacientii cu probleme cardiovasculare si va asigura si instruirea didactica a studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”. Statutul inalt academic al Institutului deschide astfel campul larg al dezvoltarii de teme de cercetare in domeniul cardiovascular.

Modernul echipament Artis Zeego este elementul principal al noii sali de operatie hibrid, echipament capabil sa ofere operatorului toate instrumentele necesare efectuarii in deplina siguranta a interventiei. Sistemul reprezinta cel mai nou echipament de angiografie cu cele mai inovatoare tehnologii medicale, robotice si de soft.

Suntem bucurosi ca, incepand de astazi, municipiul Iasi detine un astfel de echipament modern, unic in tara, care va duce atat la salvarea vietii multor pacienti cu afectiuni cardiologice, cat si la instruirea studentilor care vor opta pentru aceasta specialitate si familiarizarea lor cu cele mai noi tehnici de tratament din domeniu. Astfel, orasul se racordeaza circuitului de valori internationale din domeniu.” a declarat Prof. Dr. Vasile Astarastoae - Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” din Iasi.

Artis Zeego este primul suport capabil de o rotire pe mai multe axe care poate fi pozitionat exact acolo unde doreste operatorul, cu o precizie neegalata pana in prezent. Echipamentul este instalat in pardoseala si are nevoie de un spatiu relativ mic de functionare si garare. Dotarile acestuia recomanda folosirea lui in aplicatii variate precum cardiologie interventionala, proceduri hibride, proceduri generale vasculare, electrofiziologie, proceduri structurale ale inimii.

Functionalitatea cheie a echipamentului este flexibilitatea oferita de centrul de comanda variabil, care permite operatorului sa ajusteze inaltimea sistemului in functie de necesitati. Astfel, se reduce considerabil oboseala operatorului, asociata des cu procedurile lungi.

Acest echipament instalat si inaugurat astazi la Iasi este printre singurele 15 din Europa iar in Europa de Est mai sunt instalate doar alte doua, una in Cehia si alta in Turcia. Multumita deschiderii catre solutii inovatoare, manifestata de conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” din Iasi, am reusit sa punem in mainile profesorilor specialisti romani un produs al tehnologiei moderne. Piata platformelor tehnologice de acest tip se misca cu o viteza uimitoare. In urma cu un an ne puneam problema gasirii unei solutii pentru acest spatiu, solutie care sa serveasca utilitatii chirurgicale si celei de tip imagistic interventional, deopotriva. Acum, la Institutul de Boli Cardiovasculare aveti solutia noastra pentru acest tip de problema” a declarat Marian Ghinescu - Directorul diviziei Healthcare din cadrul Siemens SRL.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” din Iasi, unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondata in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociata cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale - Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara (astazi Facultatea de Medicina Dentara).

In anul 1991, institutului i se confera statutul de Universitate, primind numele celebrului reprezentant al Scolii de Anatomie Functionala Iasi, Grigore. T. Popa. Ulterior este inclusa si Facultatea de Bioinginerie Medicala (1994), singura de acest fel din Romania. Universitatea se mandreste astazi cu un valoros corp profesoral precum si cu o baza materiala si tehnica modernizata, adecvata desfasurarii procesului didactic si activitatii de cercetare stiintifica. Infiintata odata cu Universitatea din Iasi, activitatea Facultatii de Medicina debuteaza la 1 decembrie 1879, datorita prezentei in Guvern a lui M. Kogalniceanu si N. Kretzulescu, precum si penuriei de cadre medicale dupa razboiul de independenta din 1877.

De-a lungul timpului, mari personalitati au marcat activitatea Universitatii de Medicina: Grigore T. Popa, Leon Scully, Petru Poni, C.I. Parhon, Aristide Peride, Ion Ciure, Ludovic Russ, Ernest Juvara, C. Proca, N. Leon, V. Sion, Fr. Reiner, E. Riegler, Al. Slatineanu, I. Tanasescu, A. Tupa, V. Rascanu, L. Baliff, J. Nitulescu, O. Franche, Vl. Butureanu, P. Vancea si altii.

U.M.F. “Gr.T.Popa” din Iasi are 4 facultati si pregateste studenti pentru ciclurile de studii universitare de licenta, masterat, doctorat, rezidentiat. In anul universitar 2009-2010 sunt inscrisi aproximativ 6500 studenti bugetati sau cu taxa, 323 masteranzi, iar in cadrul Universitatii exista o scoala doctorala in cadrul careia se pregatesc in prezent 170 doctoranzi cu frecventa si 600 doctoranzi fara frecventa.

Limba de studiu este romana, insa exista program de limba engleza si franceza pentru studentii straini. Un bogat program de schimburi internationale realizate de UMF Iasi a contribuit la dezvoltarea acesteia in concordanta cu practicile europene si mondiale in domeniul academic (acorduri bilaterale).

Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, perioada in care a fost sinonima cu realizari tehnice, inovatie, calitate si incredere, Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete in urmatoarele segmente de activitate: Sanatate, Energie, Industrie. Siemens are sediul central in Bucuresti si prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si aproximativ 2.200 de angajati.

Contact:

Dan Santimbreanu

Siemens SRL
PR Manager - Corporate Communications
Bulevardul Preciziei nr. 24, Corp H3, 062204, Bucuresti, Romania
Telefon: 021-629.66.68
Fax: 021-629.64.12
E-mail: dan.santimbreanu@siemens.com
Website: www.siemens.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  823 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings