newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Calculeaza-ti amprenta de carbon (CO2) pe StopCO2.ro


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Luni, 19 octombrie 2009, 17:31 webReleases | Sanatate

Incepand cu data de 19 octombrie 2009, pe site-ul de eco-living www.StopCO2.ro, creat sub amprenta BCR, iti poti calcula atat amprenta de carbon (CO2), cat si compara emisiile rezultate din deplasarea ta cu automobilul cu cele rezultate din deplasarea ta cu mijloacele de transport in comun. Tot pe www.StopCO2.ro este disponibila si o lista a centrelor de reciclare din toata tara, structurata pe principalele categorii poluante.

Initiat de VreauCredit.ro, proiectul StopCO2.ro include acum, pe langa primul calculator al amprentei de carbon (CO2), si un calculator destinat calcularii amprentei rezultate din diferitele modalitati de transport urban. Site-ul contine acum si o baza de date a centrelor de reciclare din toata tara, structurata pe principalele 5 categorii poluante: electrice si electronice, fier, hartie si carton, plastice si telefoane mobile.  

Calculatorul amprentei de carbon (CO2) este impartit in 3 sectiuni principale: consum casnic, electricitate, si transport, care acopera toate ariile cu cantitai mari de emisiilde CO2. Fiecare sectiune contine intrebari simple, insa relevante pentru formula de calcul final. Raspunsurile sunt la indemana tuturor, multe dintre ele fiind cifre care pot fi regasite pe facturile de gaze, electricitate sau apa ale fiecaruia dintre noi.

Pe masura ce chestionarul avanseaza, sunt oferite sfaturi in legatura cu modificarea comportamentului (daca este cazul) sau suntem chiar redirectionati catre actiuni de plantare de copaci. Se incearca astfel nu numai obtinerea reducerii amprentei de dioxid de carbon, ci si neutralizarea ei prin producerea de oxigen.  

“Am vrut sa creem un site complet unde sa gasim toate informatiile necesare unui stil de viata responsabil. Un astfel de proiect pune utilizatorul fata in fata cu propriile greseli fata de mediu, dar ii si arata ce poate corecta in comportamentul lui. Pentru a evita ca lipsa de informare sa duca la o atitudine gresita fata de mediu, am creat si un al doilea calculator, special pentru transport. Scopul nostru este de a pune la dispozitia utilizatorului toate optiunile care i-ar putea fi utile in viata de zi cu zi“, spune Alexandru Popescu, initiatorul proiectului StopCO2.ro.  

"BCR este parte importanta si activa a comunitatii. Sustinem proiectul StopCO2.ro pentru ca este de datoria noastra sa ajutam oamenii sa invete sa gestioneze eficient resursele si sa reduca impactul nefast al risipei de energie asupra mediului inconjurator. Si pentru ca stim cat este de importanta puterea exemplului, vom incuraja toti angajatii BCR sa urmeze sfaturile StopCO2.ro si sa adopte un comportament responsabil fata de mediu”,  declara Ramona Ioana Chirila, Head of Community Affairs BCR.

Conceput ca un ghid complet de eco-living, site-ul StopCO2.ro isi ia angajamentul sa ajute utilizatorii sa isi corecteze comportamentul fata de mediu, oferindu-le toate informatiile de care acestia au nevoie pentru a avea o atitudine responsabila fata de mediu.  

Despre proiectul StopCO2.ro

StopCO2 este un proiect de voluntariat menit sa ofere acces la informatii practice tuturor celor preocupati sa afle ce pot face pentru a putea trai intr-un mediu mai curat si mai sanatos.

StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din Romania, realizat in baza datelor furnizate de regiile nationale. Poti afla care este amprenta ta de carbon daca introduci date ce tin de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrica, gaze sau apa (date ce apar inscrise pe facturile lunare).

Consulta ghidul de sfaturi practice, propus de StopCO2 si realizat impreuna cu partenerii  ONG si afla cum poti contribui la diminuarea efectelor incalzirii globale prin gesturi simple.  
Afla, invata si schimba!

Parteneri si colaboratori
 
Initiat de VreauCredit.ro si realizat sub amprenta BCR, Vodafone si Toyota, proiectul StopCO2.ro este sustinut de partenerii Olivo, CharityGift.ro, Filip.net si multi altii. Stirile si prezentarile de proiecte provin in mod special din partea ONG-urilor active pe partea de mediu: WWF Danube-Carpathian Programme, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Harta Verde, Asociatia Viitor Plus, Reteaua de Actiune pentru Clima Romania, Asociatia MaiMultVerde, Asociatia EcoAssist si multi altii, iar partenerii media sunt Europa FM, Realitatea.net, Prevention, Animal Planet si Revista Info Mediu Europa.

Contact

Martha Botezatu
coordonator proiect StopCO2.ro
0722.34.86.66
martha.botezatu@StopCO2.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  469 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings