newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Sute de mesaje de sustinere pentru pacientii diagnosticati cu cancer


PDF Print
A | a
E-mail
de Alexandra Ion | Miercuri, 30 septembrie 2009, 13:04 webReleases | Sanatate

OOH 025 | Foto: Alexandra Ion
Bucuresti, 29 septembrie 2009: Peste 400 de mesaje scrise si doua panouri care au devenit neincapatoare pentru mesajele bucurestenilor care au trecut prin parcul Herastrau in perioada 25-27 septembrie.

Initiativa Roche Romania de a monta un panou pe care sa fie adunate mesaje de sustinere pentru bolnavii de cancer a  fost primita cu multa caldura de bucuresteni, in parcul Herastrau. In doar 4 ore de la montarea primului panou, acesta a fost umplut cu mesajele trecatorilor si a trebuit inlocuit a doua zi cu un al doilea, pentru a putea cuprinde toate mesajele de suport adresate bolnavilor de cancer.

Timp de trei zile, mai bine de 3000 de romani s-au oprit pentru a cere intrebari despre campania"Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" si pentru a scrie mesaje de incurajare adresate persoanelor diagnosticate cu cancer. Gandurile trecatorilor vor fi colectate si transmise pacientilor intermediul site-ului campaniei- www.invingemcancerul.ro. De asemenea, cele doua panouri vor fi daruite institutelor oncologice din Bucuresti si Cluj - Napoca, pentru ca mesajele romanilor sa ajunga la bolnavi.

Va invitam sa accesati link-urile de mai jos pentru a viziona un material video si fotografii suprinse pe parcursul evenimentului:


Initiativa Roche Romania, desfasurata ca parte a campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", este prima de acest tip si vizeaza implementarea unei modalitati de comunicare directa intre bolnavii de cancer si cei care ii sustin si inteleg importanta pe care optimismul o are in lupta cu aceasta maladie.

"Am hotarat amplasarea acestui panou in parcul Herastrau pornind de la un adevar: de cele mai multe ori, ne este imposibil sa gasim cuvintele potrivite, atunci cand cineva apropiat este depistat cu aceasta boala. Este practic panoul la care invitam sa ni se alature toate persoanele care au suferit de aceasta boala, care au cunoscut pe cineva afectat de cancer sau care pur si simplu sustin aceasta cauza. Este un panou al optimismului!", a declarat Dan Zamonea, director general Roche Romania.

La nivel international, exista mai bine de 12 milioane de persoane diagnosticate cu cancer si mai bine de 7.6 milioane de persoane mor anual din cauza acestei maladii(date furnizate de International Agency for Cancer pentru anul 2008). Conform studiului EUROCARE-4, numarul de persoane considerate vindecate de cancer a crescut in mod constant. Astfel, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%, in cazul cancerului de stomac de la 15% la 18%, respectiv de la 42% la 49% pentru cancerul colorectal.

Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", lansata in luna iunie a acestui an, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania, si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor in legatura cu cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.

Sustinatorii acestei campanii sunt conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic Cluj si actrita Oana Pellea. Partenerii campaniei, alaturi de Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Oncologic Cluj, sunt Fundatia Renasterea, Asociatia Bolnavilor de Cancer Brasov, Oncologic Rom Constanta, Asociatia "Parteneri in Progres" Constanta, Destine Comune Tg. Mures, Asociatia Bolnavilor de Cancer - Phoenix Bucuresti, Amazoanele Bistritene, Sofi Roz Bacau, Oncohelp Timisoara, Asociatia Impotriva Cancerului Timisoara, Asociatia Bolnavilor de Cancer Suceava, Asociatia Bolnavilor de Cancer Filiala Prahova, Asociatia Nationala a Pacientilor cu Limfom, Liga pentru Apararea Drepturilor Pacientilor "Moldavia" Iasi.

 
Roche - lider mondial in oncologie

Lider in domeniul medicamentelor adresate cancerului, compania farmaceutica Roche este implicata in descoperirea de noi medicamente eficiente pentru tratamentul diverselor tipuri de cancer. In anul 2008, vanzarile produselor din portofoliul de oncologie Roche au crescut cu 15% comparativ cu anul 2007, la 19.7 miliarde de franci elvetieni, confirmand astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  943 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by