newsletter rss
HotNews.ro

Cele mai frecvente intrebari despre aparatul dentar si raspunsurile lor


PDF Print
A | a
E-mail
de cliniciledrleahu | Vineri, 11 mai 2018, 18:43 webReleases | Sanatate

aparate_dentare_metalice_cliniciledrLeahu | Foto: webPR.ro

Desi lista tuturor beneficiilor este considerabila, pacientii au multe semne de intrebare cu privire la purtarea unui aparat dentar. Specialistii in ortodontie din cadrul Clinicilor Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti au pregatit un mini-ghid cu raspunsuri la cele mai comune intrebari despre un tratament ortodontic


Un zambet perfect presupune o dantura impecabila nu doar din punct de vedere al nuantei, ci si in ceea ce priveste pozitia dintilor, amplasarea acestora sau relatia dintre ei. Avand in vedere faptul ca nu toti oamenii se nasc cu dinti perfect aliniati si cu o muscatura corecta, aparatul dentar iti vine in ajutor in tratarea malpozitiilor si malocluziilor cu care te poti confrunta!


In cazul in care nu e spatiu suficient intre dinti sau daca acestia nu sunt perfect drepti, exista un grad mai mare de risc spre formarea placii bacteriene si aparitia cariilor. Pe langa acest aspect, daca muscatura nu este egala, muschii si articulatiile mandibulei sunt suprasolicitati si pot interveni dureri de cap.


Purtand un aparat dentar de calitate superioara, vei solutiona toate aceste probleme si vei avea parte de rezultate surprinzatoare atat din punct de vedere estetic, cat si functional. La final, vei fi incantat de zambetul tau fara egal!


Desi lista tuturor beneficiilor este considerabila, pacientii au multe semne de intrebare cu privire la purtarea unui aparat dentar. Specialistii in ortodontie din cadrul Clinicilor Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti au pregatit un mini-ghid cu raspunsuri la cele mai comune intrebari despre un tratament ortodontic:


Cand iti dai seama ca ai nevoie de un aparat dentar?

O muscatura incorecta si dintii inghesuiti sunt cele mai des intalnite probleme pentru care specialistii recomanda un tratament ortodontic. In cazul in care problema nu este doar la nivel estetic, iar muscatura este incorecta, pot aparea dificultati in vorbire, probleme cu masticatia, dureri de cap etc.


Pana la ce varsta se poate recurge la un tratament cu aparat dentar?

Ideal ar fi ca tratamentul ortodontic sa inceapa in copilarie, insa aparatul poate fi pus chiar si dupa varsta de 20 de ani, deoarece pozitia dintilor se poate modifica pe tot parcursul vietii. Cu atat mai mult, in cazul adultilor, aparatul dentar poate oferi rezultate surprinzatoare tinand cont de faptul ca acestia sunt mai constiinciosi decat copiii.


Cat timp trebuie purtat un aparat dentar?

In majoritatea cazurilor, un aparat trebuie purtat intre 12 si 24 de luni, insa in functie de complexitatea problemei dentare, perioada se poate prelungi. Spre exemplu, o persoana tanara poate purta aparatul pentru o perioada mai scurta de timp, deoarece deplasarile se realizeaza mai usor decat la o persoana in varsta.


Vorbirea poate fi afectata de aparatul dentar?

Uneori, pacientii pot observa mici dificultati la pronuntarea anumitor cuvinte, insa nu este ceva de durata. Chiar daca anumite sunete pot suferi usoare modificari la inceput, majoritatea pacientilor se acomodeaza in cateva zile si se obisnuiesc cu aparatul.


Cat de des se vor efectua vizite la medicul stomatolog dupa aplicarea aparatului dentar?

Tinand cont de faptul ca aparatul trebuie ajustat periodic, pacientul trebuie sa revina la cabinet cel putin o data pe luna, pentru a avea rezultate optime. In cadrul vizitelor, este verificata pozitia dintilor si ajustarea presiunii exercitate pe acestia.

 

  120 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by