newsletter rss
HotNews.ro

6 milioane de zambete sanatoase in 25 de ani de Program Scolar Colgate


PDF Print
A | a
E-mail
de GolinHarris | Joi, 15 martie 2018, 12:18 webReleases | Sanatate

Programul Scolar Colgate, parte integranta a initiativei globale Colgate - Bright Smiles, Bright Futures, implineste anul acesta 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta.


"Misiunea Colgate este aceea de a aduce cat mai multe zambete sanatoase copiilor din intreaga lume. Facem acest lucru si in Romania prin Programul Scolar Colgate inca din 1993, cand a avut loc prima lectie de igiena orala. Suntem mandri ca am reusit sa educam 6 milioane de copii despre importanta igienei orale si ca programul a devenit o traditie care implineste 25 de ani  in 2018. Este important pentru copii sa deprinda obiceiurile de igiena orala de la varste fragede, iar acest lucru ii va ajuta sa se dezvolte frumos si va fi un reper pentru viitorii adulti"€, a spus Iwona Aczek, Professional Marketing & Sales Manager Colgate-Palmolive Central Europe East.

 

"Ne bucuram sa fim pentru al treilea an consecutiv parteneri ai Programului Scolar Colgate, care a implinit 25 de ani de educare a elevilor din mediul urban si rural in privinta igienei orale. Educatia pentru sanatate este importanta pentru copii si mai ales cea prin joaca, adaptata varstelor acestora. Copiii sunt dornici sa invete cat mai multe lucruri noi, iar Programul Scolar Colgate vine in intampinarea lor cu informatii teoretice si practice cu privire la igiena orala pe care ei le pot pune apoi in aplicare acasa, cu ajutorul parintilor"€, a declarat Dr. Sorina Botescu, Manager proiecte educatie pentru sanatate, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

 

Programul Scolar Colgate a fost lansat in Romania in 1993, iar din 2015 se desfasoara in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana si cu scoli primare din intreaga tara, cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Copiii invata cum sa aiba grija de sanatatea lor orala prin sfaturi si informatii transmise sub forma de joc cu ajutorul Doctorului Maseluta si al Supereroilor dintilor sanatosi.

 

Programul are anual trei editii, in cadrul carora sunt educati peste 200.000 de copii din intreaga tara. Prima editie din 2018 va avea loc in perioada 15 martie -€“ 15 iunie si va ajunge in judetele Braila, Calarasi, Covasna, Mehedinti, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamt si in sectoarele 1 si 5 din Bucuresti.

 

Pentru ca lectiile sa fie cat mai atractive pentru elevi, regulile de baza sunt prezentate chiar de Dr. Maseluta si echipa sa de Supereroi ai dintilor sanatosi intr-un film educational. Elevii au ocazia sa exerseze tehnica de periaj sub indrumarea atenta a profesionistilor si invata prin joc pasii pe care trebuie sa ii urmeze zilnic pentru a avea o igiena orala corecta: periajul dintilor timp de doua minute de cel putin doua ori pe zi cu ajutorul unei periute de dinti inlocuita o data la trei luni, vizite periodice la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate. Lectiile de educatie pentru sanatate orala sunt completate de informatii privind importanta spalarii mainilor, pentru ca cei mici sa fie protejati de afectiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

 

Este important ca elevii sa continue acasa ceea ce invata in Programul Scolar Colgate, de aceea, la finalul fiecarei lectii, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru parinti, produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o pasta de dinti Colgate) si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Scolile participante in Programul Scolar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mainilor.

 

Mai mult, in 2017, compania a lansat Programul Zambete Colgate prin care s-au oferit consultatii stomatologice profesionale gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Peste 1.500 de elevi inscrisi in program au beneficiat de un diagnostic cu recomandari pentru tratament in urma consultatiilor, lectii de igiena orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala. Programul, parte din campania Romania merita zambete Colgate, care a pornit in cautarea povestilor din spatele zambetelor romanilor, va continua si anul acesta in doua etape.


Despre Colgate-Palmolive


Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate, Colgate Total, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief, Max White One, Elmex , Meridol si Duraphat. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com,  iar pentru informatii specializate accesati www.colgatetalks.com.

 

Pentru a afla mai multe despre Programul Scolar Colgate, dedicat sanatatii orale: Bright Smiles, Bright Futures - va rugam sa vizitati http://www.colgatebsbf.com sau http://www.programscolarcolgate.ro, care va fi relansat in data de 14 martie 2018.

 

Despre Crucea Rosie Romana

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876 in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.

 

Prin activitatile pe care le desfasoara contribuie si la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii. Proiectul de educatie pentru sanatate desfasurat impreuna cu Colgate este parte din aceasta componenta importanta a activitatii organizatiei.

 

Despre Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania

 

Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania este organizatia profesionistilor din medicina dentara pediatrica din Romania, afiliata la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), aceasta functionand sub forma unui forum pentru medicii dentisti pediatri si practicieni de medicina dentara generala interesata de tratarea copiilor. Organizatia IAPD reprezinta in prezent, prin organizatiile nationale din cele 64 de tari, peste 15.000 de medici dentisti.

  87 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by