newsletter rss
HotNews.ro

Ajuta-l pe cel mic sa se acomodeze mai repede la scoala


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Joi, 28 septembrie 2017, 15:41 webReleases | Sanatate

Vremurile s-au schimbat. Scoala nu mai este chiar atat de infricosatoare cum era odinioara. In generatiile trecute, scolarii erau intimidati de abundenta de reguli stricte pe care trebuiau sa le respecte odata cu inceperea scolii. De la verificarea batistutei si pana la pozitia pe care elevii o aveau in banca, regulile noi aparute odata cu inceperea scolii erau destul de rigide si nu prea stimulau o buna dezvoltare a personalitatii proaspatului elev.


Nici nu este de mirare ca exista generatii intregi de rebeli, gata gata sa se razvrateasca de la ori ce pare conformism.

Astazi, sistemul de invatamant pare ca s-ar fi adaptat putin vremurilor moderne si psihologiei copilului. Dar, chiar si asa, parintii trebuie sa fie vigilenti si sa fie alaturi de cei mici pas cu pas, inca din prima zi de scoala.


Tranzitia poate fi grea, de la programul normal al copilului, la programul de zi cu zi la scoala. Ce pot face parintii? Sa fie deschisi si rabdatori, sa fie atenti la comportamentul copilului  si sa ii ofere acestuia sustinere chiar si cand cel mic nu o cere in mod direct.

Copilul isi incepe practic viata sociala odata cu inceperea scolii. Chiar daca gradinita este un fel de "€antrenament"€ pentru anii de vor urma, scoala este mediul in care cel mic invata ce este cu adevarat responsabilitatea si angajamentul.


In primii ani de scoala este important pentru cel mic sa simta apartenenta la grup, sa lege noi prietenii si sa descopere ca are inclinatii spre anumite materii.

Ca parinte, desi esti responsabil mai mult moral, poti sa-ti ajuti copilul sa se simta important si recompensat de cate ori are o zi mai grea. Fie ca-l duci si aduci de la scoala, fie ca-i pregatesti un pachetel pentru pranz cu mancarea lui preferata sau fie ca il scutesti de anumite sarcini casnice, fiecare gest conteaza.


Este foarte important sa ai un comportament incurajator pentru noile activitati in care este implicat copilul. Poate iti amintesti cat de certareti erau parintii in trecut cu prichindeii care isi murdareau hainele, de exemplu. Cei mici trebuie incurajati sa se joace si sa nu isi restrictioneze activitatile creative. Pentru tine ca parinte ar trebui sa fie mai importanta fericirea celui mic decat mormanul de rufe murdare. Care, la o adica, nici nu ar trebui sa existe daca folosesti noul Asevi Argan.


Iar daca vrei prospetime incredibila pentru diminetile in care-l imbraci pe cel mic pentru o noua zi de scoala, trebuie sa alegi balsamul Asevi Sensitif. Nu trebuie sa-ti bati capul cu pete dificile daca ai alaturi un detergent lichid concentrat si totusi special conceput pentru a pastra mai mult tesaturile delicate.

Hainele copilului tau vor fi curate si vor avea o textura catifelata si parfumata in acelasi timp. Si zilele tale vor fi mai usoare. De nota 10 chiar. 

  99 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by