newsletter rss
HotNews.ro

Sardinele: sanatoase, delicioase si de nelipsit din alimentatia ta!


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Joi, 28 septembrie 2017, 14:45 webReleases | Sanatate

Stiai ca sardinele intrec pesti precum tonul sau somonul in aportul de omega 3? De fapt, au cel mai mare aport de omega 3 dintre toate alimentele. In doar 80 de grame de sardine gasim aproximativ 1950 de mg de omega 3. Ca sa nu mai vorbim despre continutul ridicat de Vitamina D care este, dupa cum stim cu totii, esentiala pentru oase.


Norvegienii sunt fani inraiti ai sardinelor si sa nu te surprinda daca ai sa regasesti o multime de preparate care contin acest peste in bucatariile nordicilor.


Si, unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama atunci cand vorbim despre sardine este acela ca nu contin toxine, asa cum o fac pestii mai mari. Asta pentru ca sardinele sunt mici si se afla pe o treapta inferioara a lantului trofic. Iar datorita vitezei cu care acestea se reproduc, se gasesc usor si sunt accesibile ca pret.


Pana si nutritionistii recomanda sardinele atat pentru alimentatia celor mari, cat si pentru o dieta bogata pentru cei mici.


Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show de televiziune MasterChef nu se dezice atunci cand vine vorba despre retete delicioase dar si sanatoase.


Astazi, de exemplu, iti recomanda o pasta de sardine cu menta si ceapa, care poate tine loc atat de pranz cat si de cina. Sau, daca vrei sa iti surprinzi prietenii cu un aperitiv inedit, poti conta pe acest preparat.


Pasta se poate prepara, la alegere, ori cu Eva Sardine in ulei vegetal sau cu Eva Sardine in ulei vegetal cu lamaie, pentru un plus de savoare.


Ca ingrediente principale, asigura-te ca nu-ti lipsesc: menta proaspata, o ceapa rosie si o paine cu seminte sau, dupa gust, o bagheta frantuzeasca. Sardinele se paseaza cu o furculita, adaugand treptat menta maruntita, uleiul (din conserva) si sare, in functie de preferinte. Separat, painea se decojeste si se taie felii triunghiulare, dupa care se pun intr-o tava, la cuptor, pana se rumenesc si devin aurii. Dupa ce painea este rumena iar pasta de sardine s-a odihnit cateva minute si este complet omogena, poti incepe sa decorezi feliile atat cu pasta, cat si cu rosii proaspete si ceapa. 


Rezultatul este unul numai bun de lins pe degete, dar te lasam sa descoperi chiar tu asta. Si, nu uita: o dieta sanatoasa se contruieste in timp, numai cu ingredientele potrivite. Pofta buna!

 

 

  



24 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by