newsletter rss
HotNews.ro

Cum poti obtine zambetul perfect cu ajutorul specialistilor in ortodontie


PDF Print
A | a
E-mail
de cliniciledrleahu | Joi, 10 august 2017, 13:02 webReleases | Sanatate

aparate_dentare_metalice_cliniciledrLeahu | Foto: webPR.ro
In prezent, doar 2% din oamenii din intreaga lume se pot lauda cu o dantura perfecta, ceilalti fiind nevoiti sa treaca pragul clinicilor stomatologice pentru rezolvarea problemelor. Problemele stomatologice nu inseamna numai carii dentare, ci si, spre exemplu, pozitia defectuoasa a dintilor, care nu este numai o chestiune de natura estetica, ci si functionala.

Oamenii care se confrunta cu aceasta afectiune nu pot avea o masticatie corespunzatoare, iar acest lucru poate duce la disconfort, dureri de cap, de maxilar sau chiar la migrarea dintilor.

Ce este ortodontia si cum decurge o vizita la medicul specialist?

Daca suferi din cauza unor astfel de probleme, solutia este o vizita la un medic specialist in ortodontie, ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Mai exact, ortodontia are ca obiect studiul si tratamentul muscaturilor incorecte (numite in limbaj medical malocluzii dento-faciale). Acestea pot aparea din mai multe cauze, cele principale fiind pozitia incorecta a dintilor sau a oaselor sau nepotrivirea celor doua randuri de dinti (incongruenta  arcadelor dento-alveolare).

Clinicile Dr. Leahu iti pun la dispozitie unii dintre cei mai buni specialisti in ortodontie din Romania. Odata ajuns la medicul ortodont, acesta va realiza un examen clinic care presupune o consultatie preliminara, in care iti va analiza dintii, oasele maxilare, musculatura si articulatiile din zona. Apoi, va realiza o serie de fotografii intra si extra-orale si o serie de radiografii pentru a stabili un diagnostic exact. Procedura preliminara nu este dureroasa si nu necesita anestezie.

Apoi, va urma o noua consultatie, in care specialistul in ortodontie iti va prezenta rezultatele analizei preliminare, diagnosticul stabilit in urma vizionarii fotografiilor si radiografiilor, va intocmi un plan detaliat pentru rezolvarea problemei de ortodontie si iti va prezenta o estimare a costurilor asociate tratamentului.

Specialistii in ortodontie din cadrul clinicilor Dr. Leahu vor colabora cu ceilalti medici, inclusiv cu specialistul in estetica dentara, pentru a asigura un zambet frumos si sanatos tuturor pacientilor care au nevoie de aparat dentar. Pentru a-ti oferi o muscatura ferma si stabila pe termen lung, cu o uzura cat mai mica a dintilor, specialistii nostri folosesc toate resursele si o tehnologie de ultima ora.

In cazul copiilor, aparatele dentare personalizate pot corecta neregularitatile dentare, ghidand de asemenea eruptia dintilor permanenti cel mai aproape de locul lor corect, astfel incat, in momentul in care toti dintii permanenti au iesit, acestia sa fie cat mai aproape de pozitia lor normala si sa nu necesite alte tratamente de ortodontie. In cazul adultilor, aparatele dentare pot corija atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia, astfel incat sa fie eliminate riscurile functionale, care ar necesita tratamente cu implant dentar sau alte proceduri stomatologice complexe.

Cand trebuie sa mergi la un specialist in ortodontie?

Daca remarci ca ai o problema de ortodontie, nu trebuie sa fii complexat de faptul ca vei purta aparat dentar. Odata cu trecerea timpului, vei observa cum dantura ta se imbunatateste si iti reda increderea in sine. 

Iata care sunt cazurile in care trebuie sa ii faci o vizita medicului specialist in ortodontie:

- daca dintii tai au crescut incorect si suferi de inghesuire dentara;

- daca ai spatii intre dinti sau strungareata;

- daca suferi de ocluzie deschisa, mai exact, daca se creeaza un spatiu intre suprafetele ocluzate ale dintilor laterali si/sau frontali atunci cand musti pe dintii posteriori;

- daca suferi de supraocluzie verticala, mai exact, daca dintii frontali din partea de sus ies cu mult in fata celor din partea de jos;

- daca suferi de malocluzie pe linia mediana, adica centrul dintilor frontali din partea de sus nu se aliniaza cu centrul dintilor frontali din partea de jos;

- daca suferi de ocluzie incrucisata, adica dintii superiori nu se armonizeaza cu cei inferiori in partea din fata atunci cand musti normal;

- daca suferi de ocluzie inversa, adica dintii frontali din partea de jos sunt iesiti in fata sau cei din partea de sus s-au retras mult in spate.

Toate aceste afectiuni pot fi tratate simplu si fara dureri la clinicile Dr. Leahu, care iti pun la dispozitie o echipa de specialisti in ortodontie foarte bine pregatiti si tehnologie de ultima ora.
  118 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by