newsletter rss
HotNews.ro

Da TONul meniurilor sanatoase si delicioase!


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Vineri, 12 mai 2017, 9:42 webReleases | Sanatate

Liviu-eva-ton | Foto: webPR.ro
Stiai ca tonul este cel mai consumat peste la nivel mondial? Nu degeaba a castigat sufletele gurmanzilor de pretutindeni. Pe langa gustu-i savuros, tonul are toate calitaAᅡile unui fel de mancare sanatos: stimuleaza cresterea si buna dezvoltare a organismului, reduce riscurile cardiovasculare si nivelul de colesterol, stimuleaza buna functionare a sistemului imunitar si...este aliatul perfect al oricarei diete.

Ori, daca vrei sa-i cunosti istoria, afla ca oamenii de stiinta confirma aparitia familiei tonului inca de acum 45 milioane de ani. Tonul este folosit ca sursa de hrana pentru oameni de mai bine de 2000 de ani si, doar in Marea Mediterana, exista aproximativ 240 crescatorii de ton consacrate. In plus, cercetatorii au descoperit relativ recent ca tonul are in compozitie si seleniu. Seleniul activeaza ca un inhibitor al mercurului, asadar, daca inca mai exista "€žsperiosi" care considera riscant consumul de ton datorita continutului acestuia de mercur,€“ aflati ca seleniul contracareaza continutul de mercur, riscurile fiind eliminate. Sa-i dam tonului aprecierea cuvenita si sa-l consumam cat mai des, asadar.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul concursului MasterChef este de asemenea un fan al tonului si il recomanda, mai ales acum - in apropierea sezonului cald - cand silueta este in lumina reflectoarelor mai mult ca oricand. Chef Liviu Balint ti-a pregatit o reteta cu Eva Ton in suc propriu pentru zilele in care vrei sa-i surprinzi pe cei dragi fara sa petreci prea mult timp in bucatarie. 

Pe principiul "€žNu lasa pe maine ce poti degusta azi"€, delecteaza-te cu o portie de bruschete cu conserva Eva Ton in suc propriu ori de cate ori ai chef de ceva usor, sanatos si, nu in ultimul rand, savuros. Ai nevoie de o bagheta cu seminte, o conserva Eva Ton in suc propriu, cativa catei de usturoi, o legatura de ridichi proaspete si o lamaie. Taie bagheta in felii nici prea groase dar nici prea subtiri si aseaza-le pe o foaie de copt, intr-o tava. Stropeste totul cu ulei de masline si putina sare de mare.

Lasa feliile la cuptor, cat se rumeneasca usor, iar dupa ce s-au racit nitel, freaca-le bine cu usturoi. Adauga uniform pe fiecare bruscheta bucatile de ton iar, la final, decoreaza minunatiile cu ridichi taiate rondele si cateva feliuțe de lamaie. Masa este gata, publicul va fi cu siguranta cucerit!     
      
Chef Liviu Balint iti recomanda sa ai curaj si sa incerci cat mai multe modalitati de preparare ale deliciosului ton. Pentru ca nu se stie niciodata cine va fi urmatorul MasterChef!
  



17 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by