newsletter rss
HotNews.ro

STUDIU: Femeile merg mai des la cabinetele stomatologice decat barbatii


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Marţi, 18 aprilie 2017, 12:15 webReleases | Sanatate

Femeile merg mai des la cabinetele stomatologice decat barbatii | Foto: webPR.ro

Intr-o clinica stomatologica din Bucuresti s-a realizat un studiu prin care s-a aratat ca femeile sunt mai preocupate de sanatatea dentara si peste 50% dintre acestea previn din timp aparitia cariilor, pe cand barbatii ajung la stomatolog, in ultimul moment, atunci cand problemele dentare sunt agravate.

"€Femeile tin mai mult la sanatatea lor dentara decat barbatii, astfel, sapte din zece pacienti care viziteaza clinicile dentare pentru tratament ortodontic sunt reprezentante ale sexului frumos. Acestea cheltuiesc, in medie, 2000 de euro pentru a avea o dantura ireprosabila."€ arata studiul dentar,ƒ decat barbatii, care fug de dentist.

In acesta se mai arata ca: "€žFemeile sunt mult mai atente cand este vorba de sanatatea danturii. Mai mult de jumatate dintre cele ce au luat parte la studiu au in vedere preventia si isi fac programare regulat pentru consultatii. Cele mai multe apeleaza la un cabinet stomatologic cu tehnologie moderna precum este Clinica Dr Melnic care sa asigure cel mai eficient tratament existent din Capitala. Femeile au grija ca o data la 6 luni sa beneficieze de o igienizare sau de un detartraj. Iar celelalte tratamente in care doamnele si domnisoarele investesc fac referire in special la indreptarea danturii pentru un aspect cat mai frumos si estetic."

"€žCa varsta medie, acestea au putin peste 26 de ani, au un venit ridicat si stabil, si sunt de profesie diplomati, avocati, jurnalisti, actori, antreprenori, traineri si speakeri"€ mai este precizat in studiu.

Conform conluziilor rezultate in urma studiului efectuat timp de 6 luni, barbatii ezita sa mearga la dentist si apeleaza de regula in momentul in care problemele dentare sunt deranjante sau insuportabile.

"Mai mult de 70% dintre reprezentatii sexului puternic pun pret pe calitatea tratamentului, mai exact pe rezistenta in timp si pe functionalitate, prezentand mai putina importanta estetica danturii"€ arata datele studiului.

In privinta sanatatii orale, 16% dintre romani se simt jenati de aspectul danturii lor, in comparatie cu media europeana, care este de doar 7 procente. Altfel spus, Romania este clasata pe ultimul loc la acest capitol. Totodata, numai 30% dintre romani au dantura naturala, in comparatie cu media europeana care este de 41%.

Care sunt cauzele vizitelor rare la dentist?

Cea mai mare parte dintre barbati au motivat ca mersul la dentist le starneste o repulsie, iar mirosul tipic de cabinet stomatologic le reaminteste de experientele dureroase pe care le-au avut in trecut, atunci cand au fost intrebati de ce merg atat de rar la dentist.

Un sfert dintre barbati sufera de ceea ce se numeste dentofobie sau teama de dentist. Aceasta boala se manifesta prin atacuri de panica, sufocare, frisoane, stari de lesin si se declanseaza cel mai des la oamenii care au o teama de doctorul stomatolog numai la auzul frezei dentare sau la sesizarea mirosului medicamentos al substantelor utilizare in tratament. Toate acestea sunt asociate cu o experienta neplacuta pe care pacientul a avut-o in trecutul vizitelor sale la stomatolog.

In prima faza, dentofobia se poate manifesta doar ca o anxietate dentara si era depasita cu usurinta, dar pe moment ce aceste experiente negative s-au adunat, se poate ajunge la o agravare a bolii, ce se manifesta prin ezitarea tratamentelor stomatologice de orice natura, in ciuda durerilor ce apar. Privind partea buna a lucrurilor, in ultimii ani, stomatologii au inceput sa utilizeze tot mai mult tehnologia cu laser si anestezia, ceea ce a facut tratamentele sa fie mai putin dureroase si in modul acesta s-a diminuat si senzatia de vulnerabilitate a celor afisati scaunul dentistului.

Potrivit cercetarilor, teama de dentist poate sa apara la orice varsta. Daca aceasta nu este tratata in timp, este posibil sa evolueze catre frica de injectii, cunoscuta ca tripanofobie sau spre frica de medici in general, denumita iatrofobie.

Cercetarile arata ca persoanele care au fost expuse in copilarie la experiente neplacute la dentist reprezinta o categoria vulnerabila la acest tip de fobie. La dentofobie mai sunt predispuse si pacientii care au avut probleme in urma unei anestezii stomatologice, cum ar fi senzatia de sufocare.

Ca si concluzie, cei care se stiu cu probleme stomatologice pot sa apeleze la o clinica stomatologica recomandata si isi pot face o programare online in orice moment al zilei pentru a economisi timp.

  136 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by