newsletter rss
HotNews.ro

Expertii confirma: Tigara electronica este mai sigura decat fumatul


PDF Print
A | a
E-mail
de vipercig | Vineri, 7 aprilie 2017, 17:47 webReleases | Sanatate

Utilizatorii de tigara electronica se pot bucura in continuare de vapat, avand suportul comunitatii stiintifice, care efectueaza din ce in ce mai multe cercetari ce confirma efectele pozitive ale acestui dispozitiv-minune.

Cea mai recenta dovada ca oamenii de stiinta sustin tigara electronica este un articol publicat de curand in The Guardian, ca reactie la un articol de blog aparut in aceeasi publicatie, al carui autor este un blogger american stabilit in Scotia.

Linda Bauld, director adjunct la UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies, demonteaza in articolul respectiv toate criticile aduse la adresa tigarii electronice de catre blogger-ul Nasg Riggins, care afirma pe blogul sau ca tigarile electronice nu sunt mai sigure decat fumatul, ca nicotina din e-lichide este periculoasa si ca aceste dispozitive ar trebui interzise in spatiile publice.

Linda Bauld a folosit in articolul sau numai contraargumente bazate pe dovezi clinice pentru a-si sustine opiniile, discursul ei fiind de o rigoare stiintifica impecabila. Concluzia acesteia este clara: "tigara electronica este, in mod indubitabil, mai sigura decat fumatul".

Foarte important de mentionat este ca Linda Bauld nu este doar un om de stiinta cu experienta notabila in domeniul politicilor publice legate de industria tutunului, aceasta fiind si profesor de Politici de Sanatate la Universitatea din Stirling, precum si consilier guvernamental pe probleme de control al industriei tutunului si membru al asociatiei NICE Tobacco Harm Reduction Group. Linda Bauld este o persoana cert avizata sa isi dea cu parerea in privinta tigarii electronice. De asemenea, ca om de stiinta, este o persoana interesata in mod direct de adevaruri stiintifice bazate pe date concrete, nu pe zvonuri care circula pe internet si in mass-media.


Este cat se poate de clar ca cel mai puternic atu al tigarilor electronice este faptul ca principiul lor de functionare nu este arderea, asa cum se intampla in cazul tigarilor clasice. De ce este acest aspect atat de important? Pentru ca substantele toxice si cancerigene regasite in fumul de tigara sunt cele care ucid milioane de oameni anual, nu nicotina! Este dovedit stiintific faptul ca nicotina este inofensiva pentru organism atunci cand este livrata corespunzator, singurul caz in care o persoana ar putea deceda din cauza nicotinei fiind acela in care ar fi ingerata in doze letale. Cine este, insa, atat de inconstient, incat sa inghita nicotina in mod voit?


Asadar, nu nicotina este cea responsabila pentru un numar atat de mare de cancere pulmonare si infarcte, altfel nu ar mai fi existat in farmacii plasturi si gume cu nicotina! Tigara electronica nu este nimic altceva decat o metoda alternativa, mai sigura, de livrare a nicotinei in organism.. Ce diferentiaza tigara electronica de celelalte metode alternative de administrare a nicotinei, cum ar fi plasturii sau guma de mestecat, este eficienta sa, confirmata de milioane de utilizatori din toata lumea, precum si de comunitatea stiintifica.
  72 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings