newsletter rss
HotNews.ro

Consumul moderat de bere nu ingrasa


PDF Print
A | a
E-mail
de The Public Advisor | Joi, 30 martie 2017, 16:02 webReleases | Sanatate

Consumul moderat de bere | Foto: The Public Advisors
Bucuresti, 30 martie 2017: Cercetarile arata ca atunci cand este consumataᅡ moderat, in limita a 660 ml/zi pentru baᅡrbati si 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viataᅡ sanatos al unui adult. Berea, ca toate celelalte alimente sau baᅡuturi, contᅡine calorii, insaᅡ aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere cu 5% alcool contin acelasi numar de calorii precum o cantitate similar de suc de portocale (42 kcal), semnificativ mai putine decat 100 ml de vin rosu (71 kcal) sau lapte (47 kcal).

"Datorita coninutului redus de calorii si a ingredientelor 100% naturale, berea aduce organismului minerale, vitamine si antioxidanti esentiali. In plus, consumata moderat, berea poate face parte dintr-un stil de viata sanatos, anumite substane derivate din hamei putand contribui la prevenirea obezitatii, controla depunerea excesiv a grasimii pe vasele de sange si creste nivelul de colesterol bun (HDL)
", a declarat dr. Corina Zugravu, Preseedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

In general, se pare ca o cantitate mica sau moderata de alcool consumata este putin probabil sa constituie un factor de risc pentru instalarea obezitatii, in comparatie insa cu consumul abuziv de alcool.
 
Factori care influenteaza greutatea corporala

Sexul: cercetatorii sustin ca femeile prezinta un risc mai redus de crestere a greutatii corporale, spre deosebire de barbati. Un studiu in randul populatiei arata ca femeile aflate in perioada post-menopauza care consuma moderat bauturi alcoolice prezinta un risc relativ redus de a deveni supraponderale (cu 35% mai scazut) sau obeze (cu 88% mai scazut) [1].

Cantitatea: desi consumata frecvent, berea nu este asociata cu cresterea in greutate in conditiile unor cantitati mici sau moderate. Rezultatele unui studiu in randul barrbatilor arata ca cei care au consumat bere zilnic, in cantitati moderate, au avut un indice al masei corporale mai mic si o circumferinta a taliei mai mica decat cei care au consumat cantitati mai mari sau mai rar [2].
__________________________________________

[1] Thomson CA, Wertheim BC, Hingle M et al. (2012). Alcohol consumption and body weight change in postmenopausal women: results from the Womena's Health Initiative

[2] Dumesnil C, Dauchet L, Ruidavets JB et al. (2013). Alcohol consumption patterns and body weight


  91 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by