newsletter rss
HotNews.ro

De ce caminele de batrani reprezinta o varianta foarte buna?


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Marţi, 28 februarie 2017, 13:13 webReleases | Sanatate

femei batrana | Foto: webPR.ro

Foarte multi oameni se gandesc cu groaza ca plasarea unui batran in grija unui camin reprezinta, de fapt, un abandon. Nu este nicidecum asa. Caminele de batrani sunt o varianta excelenta pentru cei care nu au timp sa se ocupe asa cum se cuvine de rudele lor mai in varsta, fie ca vorbim de bunici sau strabunici.

A te ocupa de un batran este o munca destul de dificila, intrucat acesta are nevoie de foarte multe lucruri, dar mai ales de atentie si ingrijire. Mai mult, daca esti si o persoana care petrece minimum 9 ore la serviciu, iar acesta sta singur pe tot parcursul zilei, atunci nu vei avea permanent linistea ca el este in siguranta.

Presupunand ca nu esti convins de faptul ca persoanele dragi tie se vor simti foarte bine la un camin de batrani, o sa iti prezentam cateva dintre beneficiile pe care Caminul Batraneti-Fericite le ofera acestora. 

Iata de ce caminele de batrani sunt ideale pentru acestia:

·         pentru ca primesc in fiecare zi ingrijire din partea medicilor si a asistentelor medicale si, astfel, ai siguranta ca ei nu uita sa isi ia pastilele si ca se afla permanent sub supraveghere. De asemenea, acestia se ocupa de aplicarea pansamentelor in cazul in care este nevoie, dar ii ajuta si sa se deplaseze daca au nevoie de sprijin.

·         intrucat se pot face investigatii speciale suplimentare, in orice moment, in functie de starea lor de sanatate, iar medicii specialisti sunt acolo pentru a le interpreta si pentru a le acorda primul ajutor imediat.

·         deoarece camerele dispun de cele mai bune conditii. Astfel, batranii beneficiaza de camere echipate modern, pentru a se simti excelent.

·         pentru ca vor avea mancare gatita proaspata in fiecare zi. Un camin de batrani beneficiaza si de o bucatarie mare unde se prepara zilnic mancare, iar in functie de fiecare se aloca mancarea. De aceea, chiar daca cineva urmeaza un tratament strict, alimentatia nu va fi o problema aici. Mai mult, in alcatuirea meniurilor este consultat un nutritionist. Chiar si masa va fi servita in conditii foarte bune, intrucat o sala de mese arata exceptional, iar cei care nu se pot deplasa sunt hraniti la pat.

·         caci au ocazia de a-si petrece timpul alaturi de persoane de aceeasi varsta si de a avea activitati sociale. Astfel, vor juca sah, carti, remi, table, dar vor avea si posibilitatea de a merge in oras la diverse activitati culturale.

·         vor avea parte de sarbatorirea zilei de nastere, dar vor fi organizate si petreceri cu ocazia sarbatorilor mari, astfel incat niciun eveniment sa nu treaca fara a fi marcat asa cum se cuvine.

·         pentru ca orice batran isi doreste sa mearga la slujba duminica, acestia vor fi transportati la biserica si inapoi.

·         la dispozitia batranilor stau televizoare si chiar biblioteci, care sa le ofere ocupatii continuu acestora.

·         pot merge in excursii alaturi de persoane de aceeasi varsta;

·         beneficiaza de sedinte de masaj si kinetoterapie.

Avand in vedere faptul ca ingrijirea unui batran nu este deloc usoara, ci trebuie sa aloci mult timp pentru ca acesta sa fie in siguranta, sa manance ce trebuie, sa isi ia medicamentele, caminul de batrani poate fi o solutie extrem de buna atat pentru tine, cat si pentru el. Daca petreci extrem de multe ore la birou si nu ai cand asa te asiguri de toate cele amintite, intereseaza-te de un camin aproape de tine. Nu uita ca un batran va reusi sa aiba activitati specifice varstei, nu se va plictisi, va manca intotdeauna mese calde si va beneficia de suport medical tot timpul. Nu reprezinta un abandon plasarea unui batran in cadrul unui astfel de camin, pentru ca aici acesta se va bucura de fiecare zi.

  358 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  idee (Marţi, 28 februarie 2017, 18:05)

  Doina [anonim]

  https://www.facebook.com/HappinessHeroes/videos/719667691532547/

  Buna ziua,

  O am pe mama la Ghermanesti, de o luna si o saptamana, diagnostic Altzheimer, faza incipienta spre medie, depinde de stare. Sigur ca nu e un abandon, dar ea este atat de indaratnica incat nu se bucura de nimic.
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings