newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cele mai avansate tehnologii in diagnosticarea cancerului sunt acum disponibile pacientilor romani


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Marţi, 10 ianuarie 2017, 17:23 webReleases | Sanatate

Centrul Affidea din cadrul Institutului Clinic Fundeni devine Centru de Excelenta in Oncologie si Centru de Referinta in Europa al GE Healthcare in urma investitiei de 5 milioane euro facute de Affidea in ultimul an in cele mai avansate echipamente GE de diagnosticare radiologica din Romania. In calitate de Centru de Referinta european al GE Healthcare, Centrul Affidea Fundeni va gazdui echipe medicale din toata Europa care vor veni aici pentru a studia cele mai bune practici privind utilizarea tehnologiilor avansate GE Healthcare pentru diagnosticarea precoce si monitorizarea pacientilor oncologici.

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania sunt diagnosticate anual 75.000 de noi cazuri oncologice si se preconizeaza o crestere semnificativa a numarului acestora in urmatorii 20 de ani. De la diagnosticare la tratament, monitorizare si prognostic, imagistica medicala joaca, prin urmare, un rol esential in evolutia terapeutica a pacientilor care sufera de o afectiune oncologica.

 

Peste 170.000 de pacienti vin anual la Centrul de Excelenta in Oncologie Affidea Fundeni pentru diagnosticare sau monitorizarea tratamentului, 80% dintre ei fiind pacienti oncologici. Pentru a le putea oferi acces la tehnologii de varf in diagnosticarea cancerului, in ultimul an Affidea Romania si-a reinnoit tehnologiile medicale detinute in acest centru, aducand cele mai avansate echipamente GE pentru imagistica oncologica: Discover IQ PET/CT, Optima 640 SPECT/CT, Optima 660 CT cu 64 sectiuni, Optima MR450w cu tunel de 70 cm si valoare clinica sporita, tehnologie de mamografie spectrala cu substanta de contrast si mamografie digitala cu tomosinteza (Digital Breast Tomosynthesis), o tehnologie de imagistica mamara tridimensionala care furnizeaza imagini cu rezolutie mare la doze de iradiere mai reduse.

 

„In contextul dinamic ce caracterizeaza sectorul serviciilor medicale in Europa, Affidea a dezvoltat un model de business de succes, oferind o valoare medicala unica pentru pacienti si medici. Misiunea noastra este aceea de a furniza rezultate medicale dovedite, standardizate, de inalta calitate, intr-un mod eficient, oferind in acelasi timp o experienta pozitiva pentru pacientii nostri", a declarat Dimitris Moulavasilis, CEO Affidea Group. „Romania este o piata inca in crestere, iar nevoia de servicii medicale oncologice este in continuare foarte ridicata. Investitia de 5 milioane euro in Centrul Affidea Fundeni confirma angajamentul nostru de a oferi pacientilor romani servicii medicale de inalta calitate si acces la tehnologii medicale de varf. Suntem incantati ca am avut posibilitatea de a colabora cu GE Healthcare la acest proiect important", a subliniat Dimitris Moulavasilis, CEO Affidea Group.

 

„Suntem onorati de colaborarea cu Affidea, unul dintre principalii operatori de servicii de diagnostic imagistic din Europa, la transformarea Affidea Fundeni intr-un Centru de Referinta pentru tehnologiile noastre inovatoare, centru care permite medicilor sa descopere noi aplicatii si ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de metode clinice avansate de diagnosticare. GE Healthcare are astfel ocazia de a-si reconfirma parteneriatul de durata in materie de tehnologie cu Affidea, contribuind totodata la imbunatatirea ingrijirilor oncologice pentru populatia Romaniei”, a declarat Jean-Michel Malbrancq, Presedinte si CEO, GE Healthcare Europa.


  146 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings