newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: 40 de experti in sanatate sustin legalizarea tigarii electronice


PDF Print
A | a
E-mail
de tigaraelectronicanr1 | Luni, 26 septembrie 2016, 14:38 webReleases | Sanatate

tigara electronica studiu | Foto: webPR.ro


Asa cum probabil multi dintre voi stiu, nicotina este incadrata in Australia in categoria de otrava. De aceea, este ilegal sa vinzi, cumperi sau sa detii si sa folosesti nicotina, cu exceptia produselor de substitutie a acesteiai. Un grup de consumatori, New Nicotin Alliance, a depus recent o cerere de a exclude din aceasta categorie tigara electronica cu nicotina (cu o concentratie de pana la 3,6). Iar un grup alcatuit din 40 de experti in sanatate publica a semnat o scrisoare care sustinea aceasta cerere, depusa la Administratia pentru bunuri terapeutice din Australia. 

Profesorul Colin Mendelsohn, unul dintre expertii semnatari ai scrisorii, a lansat un comunicat de presa:


Profesor asociat Colin Mendelsohn- specialist in tratamentul anti-fumat


40 de experti in sanatate internationali si australieni sustin legalizarea in Australia a nicotinei pentru tigara electronica, pentru a reduce bolile cauzate de fumat


40 de profesori si cercetatori australieni recunoscuti au depus o scrisoare la Administratia pentru bunuri terapeutice din Australia, pentru a sustine o cerere de a pune la dispozitia utilizatorilor de tigara electronica concentratii reduse de nicotina.


In Australia este ilegal sa vinzi, cumperi sau sa detii si sa folosesti nicotina, cu exceptia produselor de substitutie a nicotinei, deoarece nicotina este incadrata in categoria de otravuri periculoase. New Nicotin Alliance, grupul de sustinatori ai consumatorilor, a depus o cerere pentru a elimina concentratiile reduse de nicotina pentru a fi folosite in tigara electronica, deoarece reprezinta o alternativa mult mai sigura a tigarilor cu tutun.


Profesorul John Britton, presedintele Tobacco Advisory Group, din cadrul Royal College of Psysicians, a declarat "Nicotina in sine nu provoaca boli, nici moartea. S-ar putea salva milioane de vieti daca fumatorii ar avea acces la produse ce contin nicotina, fara sa inhaleze si restul de toxine din fumul de tigara".


"Daca produsele care contin o cantitate redusa de nicotina ar fi legalizate, fumatorii din Australia ar putea sa constientizeze beneficiile pe care tigara electronica le-a produs deja in Europa si in Statele Unite ale Americii. O sa sustin aceasta propunere", a mai adaugat acesta.


Profesor Ann McNeill, autoarea principala a statisticii referitoare la tigara electronica de la Kings College din Londra, a comentat in legatura cu paradoxul de a interzice nicotina in timp ce vanzarea de produse ce contin tutun este legala: "Pur si simplu nu inteleg logica de a mentine legale produse mortale ce contin nicotina, precum tigarile, in timp ce nicotina in forma mult mai sigura, disponibila in tigaria electronica este considerata ilegala de catre Poison Standard. Situatia actuala din Australia protejeaza industria producatoare de tigari, incurajeaza fumatul si creste riscul imbolnavirii", a declarat aceasta.


Conform spuselor lui Colin Mendelsohn, specialist in tratamentul anti-fumat UNSW, majoritatea celor 2.8 milioane de fumatori australieni isi doresc sa renunte la fumat, insa esueaza in mod repetat. Pentru cei care nu pot sau nu vor sa renunte la fumat, tigara electronica reprezinta o alternativa mai sigura si mai ieftina.

"Tigara electronica poate satisface eficient nevoia de nicotina a unui fumator si ii poate oferi o experienta similara fumatului, acesta reprezentand motivul cel mai intalnit pentru care viciatii se reapuca de fumat.", a afirmat Dr Colin Mendelsohn.


"Exista un consens stiintific foarte intalnit conform caruia riscurile pe termen lung pentru utilizatorii de tigara electronica nu depasesc 5% din risurile provocate de fumat. Pe de alta parte, mai mult de 2 din 3 fumatori australieni vor muri prematur din cauza unei boli provocate de fumat, daca vor continua sa fumeze," a mai adaugat Dr Mendelsohn.


Tigara electronica este folosita aproape exclusiv de fumatori sau de catre cei care au renuntat recent la fumat, in principal cu scopul de a reduce riscurile pentru sanatate produse de fumat. Date recente din 2014 demonstreaza faptul ca 14,6 dintre fumatorii australieni sunt, la ora actuala, utilizatori de tigara electronica.


Prevenirea riscurilor pentru sanatate este o strategie esentiala pentru minimizarea riscurilor pentru cei care nu pot sau nu vor sa se lase de fumat. Ideal ar fi ca fumatorilor sa li se ofere o alternativa de a consuma nicotina, de care sunt dependenti, fara riscurile presupuse de fumul de tigara, ce provoaca un numar alarmat de afectiuni. Iar aceasta alternativa este tigara electronica.


  37 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings