newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: 10 motive pentru a alege tigara electronica


PDF Print
A | a
E-mail
de tigaraelectronicanr1 | Miercuri, 20 iulie 2016, 17:14 webReleases | Sanatate

tigara electronica (2) | Foto: webPR.ro
Tigara eletronica a fost pusa pe piata incepand cu anul 2003. Cererea de tigari electronice a crescut recent, deoarece acestea reprezinta o modalitate de a renunta la fumat si de a obtine cantitatea necesara de nicotina intr-un mod mai sigur. In prezent exista peste 500 de brand-uri de tigari electronice, care genereaza vanzari in valoare de 10 miliarde de dolari.

Cu toate ca tehnologia folosita pentru crearea tigarilor electronice a evoluat foarte mult, exista foarte multe persoane care aleg sa fumeze tigari cu tutun, cu toate ca  este dovedit faptul ca acestea prezinta riscuri severe pentru sanatate. Acest lucru se intampla pentru ca tigarile cu tutun sunt mai accesible pentru publicul larg, iar conform noilor legi  care stabilesc conditiile de vanzare a tigarilor electronice, acestea vor deveni mai greu de obtinut.

De ce ar trebui ca fumatorii sa treaca la vapat? Cum functioneaza o tigara electronica? Si cum poate o tigara electronica sa satisfaca nevoia de nicotina a unui fumator, in comparatie cu o tigara cu tutun? Avand in vedere afirmatia conform careia fiecare tigara fumata iti scurteaza viata cu 11 minute, este vapatul o solutie mai sigura?

Iata, pe scurt, cum functioneaza tigara electronica. Mod-urile sunt dispozitive care functioneaza cu ajutorul unei baterii, iar in momentul in care apesi butonul de start, vei obtine vapori din e-lichidul care se afla in rezervorul atomizorului. Lichidele pentru tigara electronica au o varietate de arome si trebuie puse in rezervorul atomizorului. Atunci cand tigara electronica este gata de a fi utilizata, vaperii isi plaseaza gurile pe mustiuc, inhaleaza si asteapta putin inainte de a expira. Vaperii au doua posibilitati: sa traga vaporii in reprize scurte (asa cum ar trage dintr-o tigara cu tutun) sau sa vapeze in reprize lungi pentru un efect de durata. Vaporii pot fi expirati pe gura, pe nas sau pe ambele cai.

Asadar, de ce ar trebui sa vapezi in loc sa fumezi o tigara? Vom enumera 10 motive care te vor convinge. Si speram ca, la finalul acestui articol, vei inlocui tigarile cu tutun cu tigara electronica.

1. Vapatul reduce riscurile imbolnavirii de cancer de plamani
Tigara electronica reduce expunerea utilizatorului la substantele cancerigene sau la alte substante toxice care se regasesc in tigarile cu tutun cum ar fi gudronul, monoxidul de carbon, cianurile, amoniacul si componentele radioactive. Tigarile cu tutun contin 100 de substante cancerigene, precum si alte chimicale daunatoare care pot cauza cancerul.    In schimb, conform unei analize realizate in 2011, tigara electronica s-a dovedit mult mai sigura decat tigarile cu tutun.
In plus, vaporii emanati de tigara electronica sunt, inofensivi pentru cei din jur, spre deosebire de fumatul pasiv, care a fost corelat cu diverse probleme de sanatate in cazul nefumatorilor. Un raport din 2015 al Public Health England afirma faptul ca tigara electronica "emana un nivel neglijabil de nicotina in atmosfera, care nu prezinta riscuri pentru sanatatea celor din jur."

2. Nu este nevoie sa cureti scrumul sau sa aeristesti
Oricine stie ca fumatul creeaza mizerie. Toti fumatorii sunt nevoiti sa aeriseasca camera dupa ce au fumat pentru a indeparta mirosul si observa faptul ca apartamentele lor sunt acoperite cu un strat subtire de scrum. In schimb, vaperii nu trebuie sa dea cu matura sau cu aspiratorul pentru a indeparta scrumul; in cel mai rau caz, acestia pot scapa cateva picaturi de e-lichid din rezervorul atomizorului, insa acestea se pot sterge cu usurinta.

3. Nu mai exista acel miros neplacut dupa ce ai fumat
Tigarile cu tutun lasa un miros inconfundabil pe degetele, pe corpul si in respiratia fumatorului. Astfel, devine deosebit de usor pentru nefumatori sa-si dea seama cand cineva a fumat recent. In schimb, vaperii nu trebuie sa si faca griji in privinta mirosului neplacut. De fapt, vaporii emanati de tigara electonica miros frumos si lasa un miros placute.

4. Atunci cand sunt folosite corect, tigarile electronice nu produc incendii
Spre deosebire de tigarile cu tutun, de trabucuri si de pipe, tigarile electronice nu prezinta o arie inflamabila deschisa, care ar putea produce incendii in cazul in care sunt aruncate la gunoi necorespunzator. Rezistenta incalzita este sigilata, asadar vaperii nu trebuie sa-si mai faca griji in privinta mucurilor de tigara nestinse, care provoaca incendii de proportii in fiecare an.

5. Ai la dispozitie o varietate de arome
Banane si capsune? Mochaccino? Ciocolata?  Sau Tutti frutti? Vaperii au posibilitatea de a alege orice aroma isi doresc din miile de variante de lichide pentru tigara electronica. Unii vaperi aleg sa-si combine lichidele pentru tigara electronica, pentru a-si crea o aroma personalizata, in functie de preferinte. Majoritatea e-lichidelor sunt complementare si iti ofera posibilitatea de a le combina.

6. Dinti mai sanatosi si o respiratie proaspata
Spre deosebire de respiratia fumatorilor, respiratia vaperilor nu are acelasi miros neplacut de gudron, deoarece e-lichidele contin mult mai putine chimicale decat tigarile cu tutun. De asemenea, vaperii nu trebuie sa-si faca griji in privinta efectelor negative ale gudronului asupra dintilor, care pot deveni galben-maronii din alb-stralucitori.

7. Vaperii isi aleg nivelul de nicotina
Intr-adevar nu este usor sa renunti la fumat, insa cu ajutorul tigarilor electronice, vaperii pot reduce gradat nivelul de nicotina inhalat, deoarece continutul de nicotina este clar specificat pe sticlele ce contin e-lichid. In schimb, cine poate stii exact cata nicotina contine o tigara? Nivelurile de nicotina continute de e-lichide variaza de la 0, la cele scazute de 3 sau 6 mg, pana la 18 sau 24, niveluri comparabile cu cele ale tigarilor. Cei care nu au renuntat inca la fumat pot sa inceapa cu e-lichide ce contin un nivel ridicat de nicotina, pe care il pot scadea gradat.

8. Poti fuma oriunde, oricand
Utilizarea tigarii electronice este permisa in toate cluburile si barurile, deoarece vaporii emanati nu prezinta niciun risc pentru cei din jur. Este neplacut sa iesi de fiecare data din bar pentru a fuma, insa poti evita acest lucru daca folosesti tigara electronica.

9. Vapatul este ecologic
Spre deosebire de tigarile cu tutun, tigarile electronice nu lasa in urma lor mucuri care trebuie aruncate la gunoi si care pot ajunge pe strazi, in canale sau in rauri. Acest gunoi provocat de tigarile clasice reprezinta o problema serioasa pentru mediu. Tigarile electronice nu creeaza probleme pentru mediul inconjurator. Mai mult, exista variante de tigari electronice reciclabile. E-lichidele nu contin substante precum monoxidul de carbon si alte chimicale daunotoare, asadar utilizarea tigarii electronice reprezinta o alegere ecologica.

10. Vapatul te ajuta sa economisesti bani
Un fumator de 5, 10 sau 20 de ani ajunge sa cheltuiasca exagerat de mult pentru un viciu letal. In schimb, o tigara electronica de buna calitate poate fi folosita ani la rand si, pentru a functiona corect, aceasta are nevoie doar e-lichid si de schimbarea rezistentei. Pretul e-lichidelor variaza, insa exista si variante ieftine, iar o sticla de 60 ml poate sa-ti ajunga cateva saptamani.


  67 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings