newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tigara electronica sau cea cu tutun? Care e diferenta?


PDF Print
A | a
E-mail
de tigaraelectronicanr1 | Vineri, 27 mai 2016, 15:12 webReleases | Sanatate

Multi oameni considera ca fumatul si vapatul este unul si acelasi lucru. Adevarul trist este ca un procent mare de fumatori au fost dezinformati in mod intentionat cu privire la tigarile electronice. Realitatea este ca fumatul si vapatul poate arata la fel, dar se diferentiaza enorm de mult.

Ce se intampla cand fumezi? Procesul de combustie de la o tigara cu tutun este un proces chimic diferit fata de cel de incalzire, de la o tigara electronica. Este practic diferenta dintre un produs alimentar care este incalzit si unul care este carbonizat. Atunci cand arde ceva, o serie masiva de reactii chimice este pusa in miscare. Arderea este un proces distructiv, care produce produse secundare periculoase, cum ar fi monoxidul de carbon si substantele cancerigene. Fumul de tigara contine peste 7.000 de substante chimice periculoase. Nu exista nici o indoiala ca fumatul este un risc major de sanatate si, daca esti fumator, ar trebui sa te gandesti de doua ori data viitoare cand iti aprinzi o tigara.

Vapatul nu se aseamana deloc cu fumatul, desi multe organisme de reglementare le baga in aceeasi oala. Vaporii de la o tigara electronica sunt produsi prin incalzirea unui lichid, care contine propilen glicol, glicerina vegetala, nicotina si substante aromatizante. Nici unul dintre aceste ingrediente nu sunt daunatoare. Propilen glicolul este un produs care se foloseste in domeniul alimentar, cosmetic si farmaceutic, de peste 50 de ani, fara niciun efect negativ. Glicerina vegetala este un alt aditiv alimentar.

Nicotina este un element important din lichidul pentru tigara electronica. Substanta in sine nu este cancerigena, ea actioneaza ca un neurotransmitator in creier. Este un stimulent, cum ar fi cofeina. Principalul beneficiu al tigarii electronice este capacitatea de a transporta nicotina in corpul fumatorului, care are nevoie de ea pentru a nu intra in sevraj, fara efectele secundare negative ale arderii tutunului. Practic, acest dispozitiv satisface nevoia de baza a fumatorului, fara sa-l expuna la toxinele care-i pot afecta iremediabil sanatatea.

Este vapatul mai sigur decat fumatul?

Cu siguranta, da. O spun din ce in ce mai multe studii si foruri medicale internationale, cum ar fi Federatia Franceza de Cardiologie sau Public Health England, o organizatie guvernamentala din Marea Britanie. Nu degeaba medicii de familie englezi o recomanda pe reteta compesata de stat oricarui fumator care doreste sa renunte la fumat sau macar sa-si imbunatateasca starea de sanatate.

Daca si tu iti doresti sa nu mai bagi in corpul tau atatea substante toxice, sa nu mai mirosi urat si sa poti sa-ti satisfaci viciul oriunde ai fi, foloseste o tigara electronica. Este cu 95% mai putin nociva decat o tigara cu tutun si, conform legii antifumat din Romania, o poti utiliza peste tot in afara de mijloacele de transport in comun si locurile de joaca pentru copii. In plus, aceasta te va ajuta sa economistesti lunar sume considerabile de bani. 

Cumpara-ti o tigara electronica de la magazinul Tigaraelectronica-nr1. Acesta comercializeaza produse de calitate si are preturi foarte bune. Fii cu ochii pe site pentru a nu rata reducerile de preturi si promotiile periodice!

  92 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings