newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Premiera in Romania: s-a lansat oficial primul site de recrutare pentru specialistii medicali din tara - MEDIjobs


PDF Print
A | a
E-mail
de The Public Advisor | Vineri, 1 aprilie 2016, 17:19 webReleases | Sanatate

Sistemul medical din Romania se indreapta spre colaps. Tot mai multi medici si asistente medicale aleg joburi in strainatate din cauza lipsei de informatii centralizate si relevante cu privire la ofertele de munca din tara. De acum, specialistii medicali romani au posibilitatea sa ajunga la principalii angajatori din tara, prin intermediul primei platforme de recrutare ce conecteaza companiile cu specialistii medicali. MEDIjobs este PRIMA platforma online din Romania dedicata joburilor din domeniul medical si a fost dezvoltata pentru a le oferi o sansa tuturor celor aflati in cautarea unui loc de munca in domeniul medical.

3.500 de medici romani ies anual din sistemul medical! In procente, 5% dintre medici si pana la 10% dintre asistente emigreaza anual catre alte sisteme medicale. In total, din 2008 si pana in prezent, peste 15.000 de medici romani au plecat sa lucreze in strainatate. Datele apartin Colegiul Medicilor din Romania.


Peste 4.000 de CV-uri active si circa 300 de companii medicale prezente pe www.medijobs.ro 


In prezent, MEDIjobs numara aproximativ 4.000 de CV-uri active cu o rata de crestere de 10-15 CV-uri noi pe zi. In doar 8 luni de functionare, MEDIjobs a devenit una dintre cele mai mari si mai active comunitati online care reuneste specialisti din domeniul medical din Romania. Aproape 300 de companii care recruteaza personal medical sunt active in cadrul platformei.

„In urma unui studiu MEDIjobs, s-a aratat faptul ca doar 20% din personalul medical din Romania isi cauta activ un loc de munca. Noi ne dorim sa ne conectam si cu cei 80% care nu cauta activ un nou loc de munca, insa sunt deschisi sa evalueze oportunitati de cariera care sa le ofere noi provocari” a explicat Catrinel Hagivreta, Fondator & General Manager MEDIjobs.


Premiera in Romania: candidatii  pot face turul video al clinicilor, salilor de operatii si al aparaturii medicale inainte de a aplica!

 

In rand cu pietele de recrutare occidentale si in premiera in Romania, candidatii au oportunitatea sa  evalueze mediul organizational din cadrul companiilor inainte de a aplica la joburile oferite de acestea. Practic, aplicantii pot vedea salile in care urmeaza sa lucreze, aparatura medicala si mai ales echipa in cadrul careia va putea lucra, cu ajutorul unui video-tour disponibil in cadrul platformei MEDIjobs, inainte de a decide sa aplice pentru post.


”Misiunea MEDIjobs este sa ajute conectarea persoanei potrivite cu jobul potrivit. Gradul de relevanta inalt al candidaților si aplicanților la post este obiectivul nostru principal. Una dintre modalitatile prin care ne-am propus sa facem acest lucru este sa le oferim candidatilor oportunitatea de <a trage cu ochiul> in cadrul companiilor, astfel incat sa ia contact cu cultura organizatiei inainte de a lua decizia de a aplica” afirma George Hagivreta, Fondator & Managing Partner  MEDIjobs.

Avand in vedere faptul ca joburile din domeniul medical sunt, prin natura lor, pe termen lung, este foarte important ca aplicantii sa fie siguri ca aplica la un job in cadrul unei companii in care se pot dezvolta profesional pe durata indelungata.


Probleme actuale  presante ale angajatorilor medicali:  avalansa de aplicanti care nu corespund cu profilul  postului sau lipsa de candidati in pozitii-cheie pentru companie.

 

Potrivit companiilor medicale din Romania exista 2 factori care ingreuneaza procesul de recrutare: 1. lipsa aplicantilor pentru anumite pozitii cheie si 2. avalansa de aplicantii care nu corespund cu profilul postului pentru pozitiile care atrag usor candidati. MEDIjobs rezolva aceste probleme prin functionalitatile automate ale platfomei de matching dupa anumite criterii, la care se adauga o atitudine proactiva din partea reprezentantilor companiei pentru a atrage candidatii potriviti.


Aplicantii trebuie sa fie potriviti atat din punct de vedere profesional (competente), cat si personal (atitudini, comportament), cultura organizationala fiind foarte importanta in domeniul medical pentru ca isi pune amprenta direct asupra satisfactiei pacientilor.


Proiectul MEDIjobs a fost dezvoltat ca urmare a identificarii in decursul ultimilor ani a unei nevoi in piața medicala din Romania. Numarul specialistilor medicali care finalizeaza studiile si isi doresc o cariera medicala in tara este in continua crestere, aliniata cu nevoia companiilor medicale de dezvoltare, de aceea crearea acestei platforme a venit natural.


Romania se aliniaza, astfel, pietelor occidentale unde aceste platforme sunt bine dezvoltate si nisate pe domenii medicale, precum: farmacie, stomatologie, medicina umana si medicina veterinara. 

  142 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings