newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cafea verde boabe este un puternic antioxidant


PDF Print
A | a
E-mail
de GeorgianaNiculae | Joi, 10 martie 2016, 16:25 webReleases | Sanatate

In ziua de azi tot mai multa lume alege sa consume cafea verde, boabe sau macinata, datorita proprietatilor sale.


Boabele de cafea verde sunt in stare naturala, neprajite. Procesul de prajire al boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic, denumit si inamicul obezitatii. Astfel ca in cafeaua verde boabe se gaseste o cantitate mai mare de acid clorogenic decat in cafelele obisnuite de pe piata.


In ultimii ani au aparut tot mai multe stiri in lumea nutritiei ca exista o legatura intre consumul de cafea verde boabe si pierderea kilogramelor. Un studiu efectuat recent de Universitatea Scranton din Pennsylvania a aratat ca persoanele care au consumat capsule ce contineau extract din cafea verde au slabit 7.5 kilograme in 20 de saptamani, fara sa faca sport sau sa tina vreun regim special (din contra au mancat cca 2400 de calorii pe zi).


Explicatia lor este ca acest lucru s-a intamplat datorita acidului clorogenic care se gaseste in cafeaua verde boabe. Acesta ajuta la cresterea ratei metabolice. Cand rata metabolica este ridicata, vei putea arde mai multe calorii de fiecare data cand vei manca.


Daca suspectezi ca ai un metabolism incet, vei descoperi ca ai gasit un ajutor de nadejde in cafeaua verde.


Exista doua tipuri de planta care da boabele de cafea verde: Arabica si Robusta. Calitatea superioara de cafea verde boabe o ofera cea extrasa din planta Arabica deoarece este mai bogata in acizi cafeici si antioxidanti. Bautorii de cafea din ziua de azi pierd din vedere ca prajirea boabelor de cafea duce la pierderea antioxidantilor, ceea ce cafeaua verde ii are din plin.


Un studiu efectuat in 2011 a aratat ca indivizii care consuma cafea verde au risc mai scazut de diabet zaharat pentru ca acidul clorogenic reduce nivelul de zahar din sange. Un echilibru al nivelului de zahar impiedica aparitia proceselor inflamatorii din corp, procese care afecteaza organele si sistemul imunitar.


Cafea verde boabe este denumita si super-aliment


Acidul clorogenic este principalul antioxidant prezent in boabele de cafea verde si ajuta la detoxifierea organismului si arderea grasimilor. Acest antioxidant sprijina sanatatea cardiovasculara si reduce colesterolul, suprima senzatia de foame, curata ficatul de toxine si imbunatateste activitatea mentala.


Consumul a doua cesti de cafea verde pe zi iti va furniza energie pentru intreaga zi. Nu degeaba este numita un superaliment.


Daca e sa ne referim la raportul beneficii-pret, atunci putem spune ca acest tip de cafea merita toti banii. Daca nu iti place gustul simplu pe care il ofera, o gasim pe magazinul de cafea HQCafe in diverse combinatii: cafea verde boabe cu cardamon, cu ghimbir, cu cuisoare, cu scortisoara sau cu goji.

  



108 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings