newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Beneficiile terapiei de familie


PDF Print
A | a
E-mail
de GeorgianaNiculae | Miercuri, 24 februarie 2016, 11:50 webReleases | Sanatate

Problemele in familie pot aparea in cele mai unite familii, avand ca si consecinte diverse frustrari si distantari intre membrii familiei. De la mici certuri la resentimente ingropate, de la argumente puternice la sentimente de vina, dezamagire si furie de care nimeni nu stia ca exista, viata de familie aduce la suprafata cele mai intense emotii pe care le poate simti cineva, indiferent ca sunt negative sau pozitive.

Ideal, familia este cea pe care te bazezi, in mijlocul careia te simti confortabil si iubit. In familie poti sa spui ce gandesti si ceea ce simti fara a fi judecat. In realitate, putine familii intrunesc 100% aceste caracteristici.

Indiferent de sursa problemelor, stresul apare in cadrul familei si aceasta poate interfera cu bunastarea din cadrul ei si poate afecta relatiile dintre membrii familiei, mai ales intr-o casa mare unde locuiesc mai multi membri. Tensiunea prezenta creeaza disconfort si afecteaza starea psiho-emotionala ale acestora, generand conflicte, probleme de comportament la copii si adolescenti, schimbari bruste de dispozitie si depresii.

Terapia de familie poate ajuta la intarirea relatiilor si interactiunilor dintre membrii familiei. Terapia de familie pune accent pe imbunatatirea comunicarii dintre membrii familiei, putandu-se face atat la nivel de grup, cuplu sau individual. Cu ajutorul unui psiholog, membrii familiei se pot intelege unii pe altii si pot lucra in echipa pentru a "€œsparge"€ tiparele repetitive.

Orice familie se confrunta la un moment dat cu provocari mai mult sau mai putin severe. Acestea pot fi rezultatul unor probleme de comportament, anumitor probleme mai vechi sau pur si simplu a unor evenimente stresante. Cele mai multe probleme in familie sunt legate de:

  • Bani (probleme financiare)
  • Probleme comportamentale la copii si adolescenti
  • Abuzul de alcool sau alte substante
  • Divort sau casatorie intre doi parteneri care vin cu copii din mariaje anterioare
  • Boli cronice
  • Violenta fizica/verbala

In mod ideal, familia trebuie sa apeleze la terapie pe masura ce probleme apar, dar de multe ori o fac atunci cand sunt depasiti de natura si gravitatea problemelor si cand relatiile sunt serios deteriorate. Alte familii nu apeleaza deloc la un specialist si, astfel, se creeaza distantari mari intre membrii familiei, acestia ajungand sa nu mai comunice unii cu altii chiar si ani de zile.

Terapia de familie ajuta membrii familiei sa inteleaga punctele de vedere ale fiecaruia si sa isi inteleaga nevoile, ajuntandu-i sa dezvolte un parteneriat sanatos emotional si psihologic. Un terapeut ii va ajuta pe membrii familiei sa clarifice si sa respecte credintele, valorile si sperantele unul altuia.

Cui i se adreseaza terapia de familie

Terapia de familie se adreseaza familiilor si cuplurilor care doresc sa dezvolte relatii mai apropiate si mai fericite, familiilor care trebuie sa faca fata anumitor situatii dificile, conflicte, alcoolism, familiilor care sunt ingrijorate de comportamentul copiilor, familiilor care adopta copii, parintilor care divorteaza si doresc sa implineasca nevoile copiilor sau oricarei familii ce doreste sa discute despre lucruri dificile intr-un mod deschis si util.
  279 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings