newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Scaunele cu rotile, o solutie eficienta pentru deplasarea persoanelor invalide


PDF Print
A | a
E-mail
de paulcatalin | Joi, 11 februarie 2016, 19:03 webReleases | Sanatate

echipamenteortopedice-logo-1442240199 | Foto: webPR.ro

Invaliditatea reprezinta o problema care afecteaza intreaga viata a persoanelor care se confrunta cu ea. Solutia cea mai eficienta in astfel de cazuri consta in sprijinul psihologic acordat acestora si in concentrarea pe aspectele pragmatice ale problemei, care implica folosirea unui scaun cu rotile care sa faciliteze deplasarea persoanelor afectate.

In functie de gradul de paralizie, bolnavul se poate muta singur din pat in scaunul cu rotile sau din scaunul cu rotile pe scaunul de toaleta. Totodata acesta isi poate antrena anumite grupe musculare pentru a putea realiza singur actiuni mai solicitante. E important ca persoanele invalide sa isi conserve mobilitatea articulara si sa fie bine instruite cu privire la complicatiile care pot aparea in urma invaliditatii si cu privire la modalitatile prin care pot preveni aparitia acestor complicatii.


Solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii


Un aspect esential este ca bolnavii sa beneficieze de consiliere psihologica pentru a se putea adapta la noua viata si pentru a se reintegra in societate.  Consilierea psihologica este unul dintre aspectele esentiale, si, alaturi de alegerea unui scaun cu rotile adecvat si performant, poate ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.

Scaunele cu rotile reprezinta cea mai eficienta modalitate de imbunatatire a mobilitatii pentru persoanele cu handicap locomotor pentru ca le ofera posibilitatea de a-si desfasura activitatea zilnica atat in spatii inchise, cat si in exterior.


Tipuri de scaune cu rotile


Producatorii de echipamente ortopedice au realizat scaune cu rotile adaptate gradului de mobilitate pe care bolnavii il au. Pe piata exista scaune cu rotile realizate din aluminiu si din otel, fiecare prezentand anumite beneficii pentru utilizatorii finali si au recomandari diferite in functie de gradul de mobilitate al acestora.


EchipamenteOrtopedice.ro comercializeaza diverse scaune cu rotile ieftine pentru invalizi, de la cele care necesita insotirea bolnavului in timpul deplasarii si pana la cele care se pot deplasa fiind actionate de catre utilizator. Acestea pot fi utilizate pe teren plat sau pe teren usor accidentat, pe pante moderate, atat pe vreme uscata, cat si pe vreme umeda, la temperaturi ridicate sau scazute.

Scaunele cu rotile din aluminiu sunt recomandate persoanelor care se pot deplasa singure pentru ca sunt mai usoare si faciliteaza deplasarea acestora pe trasee mai lungi fara a obosi, in timp ce cele din otel sunt rezistente la coroziune.

Produsele sunt pliabile pentru a putea fi usor de transportat si depozitat. Ele pot sustine o greutate intre 100 si 125 de kilograme in functie de materialul din care sunt realizate. Au o greutate care variaza intre 12.5 kilograme si 18.5 kilograme, in functie de materialul din care sunt construite. Viziteaza echipamenteortopedice.ro pentru a cumpara un scaun cu rotile pentru invalizi.

  153 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings