newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Operatia de pterigion


PDF Print
A | a
E-mail
de amy_abira | Luni, 17 august 2015, 13:09 webReleases | Sanatate

Tratamentul curatic este intotdeauna chirurgical. Interventia chirurgicala este usoara si se realizeaza cu anestezie locala, fara internarea pacientului. Pentru cazurile avansate, recidivate sau recidivante se indica un tratament intra si postoperator cu Avastin. Operatia dureaza putin si nu este dureroasa. Dupa operatie se face tratament local cu antibiotic, antiinflamator si lacrimi artificiale. Nu sunt restrictii speciale dupa operatie.

Dupa operatie este interzisa expunerea la praf, vant sau mersul la piscina, mare, timp de 30 de zile In primele doua saptamani dupa operatie nu este recomandat spalatul pe cap pentru a nu intra apa in ochi. Este interzisa aplicarea machiajului timp pe trei saptamani.


Controalele post operatorii obligatorii sunt: prima zi dupa operatie, la 6-8 saptamani, 6 luni si ulterior odata pe an. In functie de ca aceste date suporta mdificare.


Despre complicatii, rezultate, riscuri, pacientul este informat cu ocazia consultului preoperator.


Pterigionul este o afectiune degenerativa, progresiva a conjunctivei (albul ochiului) ce intereseaza si corneea (partea transparenta a ochiului). Aceasta afectiune, netratata corespunzator duce la alterarea vederii sau cel mai rau, la pierderea vederii.


Pterigionul poate aparea la unul sau la amandoi ochii.

  267 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings