newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Optimizare prin investitii eficiente


PDF Print
A | a
E-mail
de andreea.maier | Miercuri, 23 februarie 2011, 14:38 webReleases | Politic/Administratie

Agora Group organizeaza maine, 24 februarie 2011, Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Solutii IT&C pentru Administratia Publica. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental din Bucuresti, sala Rapsodia, incepand cu ora 9.00. Invitati speciali pentru deschiderea evenimentului: dl. Valerian Vreme, Ministrul MCSI, dl. Marius Necula, Presedintele Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat si dl. Varujan Pambuccian, Presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor.

In mod esential, solutiile IT pentru administratia publica sunt menite sa trateze in mod unitar provocarile cu care se confrunta institutiile administratiei publice centrale si locale, totul intr-o viziune centrata pe cetateni si agenti economici, ca principali beneficiari ai e-guvernarii.

La nivelul celor 27 de tari membre ale Uniunii Europene, se estimeaza ca birocratia costa circa 4% din PIB, ceea ce inseamna aproximativ 410 miliarde de euro. La nivelul Romaniei, analize efectuate cu doi ani in urma aratau ca reducerea cu 1% a costurilor birocratiei ar aduce Romaniei economii de peste un miliard de euro la nivelul administratiei locale.

In acelasi timp, 68% dintre romani cred ca dreptul la informare este foarte important, cele mai interesante informatii pe care acestia doresc sa le afle fiind legate de taxe si impozite (50%), de modul in care sunt cheltuiti banii publici (49%), de legi, regulamente si decizii adoptate de autoritati (34%), dupa cum se arata intr-o cercetare a Institutului pentru Politici Publice.

Cateva proiecte la nivelul administratiei centrale au fost lansate recent. Este cazul bazei centralizate de date de la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, dar si al Sistemului Unic Integrat de la CNAS.

Conferinta dedicata administratiei publice isi propune sa prezinte audientei cele mai noi solutii tehnologice din acest domeniu, parte intrinseca a modelului de rezolvare a problemelor legate de informatizarea administratiei, pornind de la ideea centrala ca intr-o perioada de recesiune, criteriul fundamental de actiune este acela al maximizarii beneficiilor obtinute in urma investirii unor sume de bani. Prezentarile din cadrul acestui eveniment vor fi sustinute de catre reprezentantii companiilor EMC2, ESRI, Siveco si Star Storage.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  669 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings