newsletter rss
HotNews.ro

Ambasada Statului Palestina la București salută declarația președintelui Klaus Iohannnis de a reafirma poziția statului român în ceea ce privește statutul Ierusalimului


PDF Print
A | a
E-mail
de ionut.trandafirescu | Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:22 webReleases | Politic/Administratie

Ambasada Statului Palestina la București salută declarația președintelui Klaus Iohannnis de a reafirma poziția statului român în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

 

“Prin decizia de a nu considera mutarea ambasadei la Ierusalim o opțiune legitimă, România dovedește încă o dată respect față de principiile de drept și față de legea internațională” a spus Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București.

Poziția președintelui Klaus Iohannis rămâne în acord cu rezoluțiie deciziilor Consiliului de Securitate al ONU, a rezoluțiilor Adunării Generale a ONU, a Convenției a Patra de la Geneva și, de asemenea, se aliniază deciziei unanime, îmbrățișată cu fermitate de toate statele membre ale Uniunii Europene, din care România este parte.

Procesul de pace din Orientul Mijlociu se află acum într-un impas și, așa cum se arată și în comunicatul Administrației Prezidențiale de la București, acesta nu poate fi deblocat fără implementarea soluției celor două state, astfel încât Statul Palestina cu capitala în Ierusalimul de Est să-și exercite dreptul la auto-determinare și să coexiste în pace cu vecinii săi, conform legii internaționale și tuturor rezoluțiilor emise de organizațiile internaționale citate mai sus.

Decizia unilaterală, singulară în context global, a Statelor Unite de a-și muta ambasada la Ierusalim nu poate decât să zădărnicească instaurarea păcii și a unui climat de normalitate în Cetatea Sfântă, simbol spiritual suprem pentru mai mult de jumătate din populația lumii.

România și Palestina au o istorie comună bazată pe relații bilaterale oficiale de adâncă prietenie, sprijin și atașament reciproc și, atât comunitatea palestiniană din România cât și comunitatea română din Palestina stau chezășie pentru legătura profundă dintre cele două națiuni și popoare. Mai mult decât atât, Ambasada Palestinei la București a avut întotdeauna un partener preeminent în instituțiile statului român, iar relațiile diplomatice dintre cele două state n-au fost niciodată mai strânse.

În acest context, ne exprimăm convingerea că România va rămâne în continuare un garant al respectării legilor internaționale și, de asemenea, un partener aparte în eforturile pe care Statul Palestina și misiunea lui diplomatică la București le întreprind pentru continuarea procesului de pace din Orientul Mijlociu.


 

Persoana de contact pentru detalii suplimentare sau solicitări de interviu:

Atașat de presă Shaban Al Ghazali, 0721577986

  78 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by